Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕνέργειαΗ ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα και η συμβολή της πράσινης κοινωνικής καινοτομίας...

Η ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα και η συμβολή της πράσινης κοινωνικής καινοτομίας στην αντιμετώπιση της

POLICY PAPER_2nd WORKSHOP_29.06.2016

Πρόσφατη μελέτη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατέδειξε πως κατά το έτος 2013 ποσοστό της τάξεως του 36% των ελληνικών νοικοκυριών αντιμετώπιζε προβλήματα ενεργειακής φτώχειας, το οποίο μεταφράζεται ως δυσκολία στην διατήρηση συνθηκών άνεσης στην κατοικία τους. Το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας, η ΚοινΣΕπ «Άνεμος Ανανέωσης» και το Ινστιτούτο Κτιρίων Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης, που δραστηριοποιούνται στους τομείς της οικολογίας, της εξοικονόμησης ενέργειας αλλά και της βιωσιμότητας, επεξεργάζονται ένα σχέδιο προτάσεων και πολιτικής με στόχο την δημοσίευση ενός policy paper με θέμα «Η ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα και η συμβολή της πράσινης κοινωνικής καινοτομίας στην αντιμετώπιση της».

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, διοργανώσαμε τον Απρίλιο στην Αθήνα το 1ο εργαστήριο, που είχε ως βασικό στόχο την ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών στα θέματα αντιμετώπισης της ενεργειακής φτώχειας.

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016 έχει προγραμματιστεί το 2ο εργαστήριο όπου θα παρουσιαστεί το προσχέδιο του Policy Report. Το 2ο εργαστήρι θα αποτελείται από 2 ενότητες. Το βασικό θέμα της πρώτης ενότητας είναι τα χρηματοδοτικά εργαλεία με τη συμμετοχή ειδικών στο θέμα αυτό, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η δεύτερη ενότητα, μία ανοιχτή συζήτηση με τους συμμετέχοντες η οποία θα περιστραφεί γύρω από τις προτάσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας που περιέχονται στο προσχέδιο και ειδικότερα στη συμβολή της πράσινης και κοινωνικής καινοτομίας στην αντιμετώπιση του φαινομένου.

Η συντακτική ομάδα

Νίκος Χρυσόγελος, ΚοινΣΕπ «Άνεμος Ανανέωσης»

Alice Κοροβέση, Ινστιτούτο Κτιρίων Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης

Ελευθερία Τουλουπάκη, Ινστιτούτο Κτιρίων Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης

Κυριακή Μεταξά, Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας

RELATED ARTICLES