Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήUncategorizedΕνεργοποιείται το μέτρο της αντιστάθμισης για τις βιομηχανίες

Ενεργοποιείται το μέτρο της αντιστάθμισης για τις βιομηχανίες

97bioaerioΔημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι Υπουργικές Αποφάσεις με τις οποίες ενεργοποιείται το μέτρο της αντιστάθμισης μέρους του κόστους που υφίστανται μεγάλες βιομηχανικές μονάδες από την αύξηση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας λόγω της επιβάρυνσης από τα δικαιώματα εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.

 

Η εφαρμογή του μέτρου εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε μείωση του ενεργειακού κόστους για τις βιομηχανίες κατά 15-20 εκατ. ευρώ ετησίως για την περίοδο 2013- 2020 (δηλαδή συνολικά περί τα 150 εκατ. ευρώ). Με τις αποφάσεις ορίζεται ότι ο Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) μέσω του οποίου θα χορηγείται η αντιστάθμιση, θα διαθέτει έως και το 20 % των εσόδων από τις δημοπρασίες δικαιωμάτων εκπομπής CO2 για τη χρηματοδότηση του μέτρου. Ορίζονται επίσης οι κλάδοι της βιομηχανίας που είναι επιλέξιμοι. Οι επιχειρήσεις αυτές θα πρέπει να εγγραφούν σε σχετικό μητρώο που θα τηρείται στον ΛΑΓΗΕ.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ και παραχωρούνται σε συνδρομητές μόνον για συγκεκριμένη χρήση.

 

Πηγή: web.tee.gr

RELATED ARTICLES