Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΕνημέρωση ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π. σχετικά με τα Συστήματα Εξωτερικής Θερμομόνωσης

Ενημέρωση ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π. σχετικά με τα Συστήματα Εξωτερικής Θερμομόνωσης

Επειδή έχει παρατηρηθεί επανειλημμένα πλημμελής γνώση στην αγορά, σχετικά με την χρήση και την συμβατότητα του EPS στα πιστοποιημένα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης (ETICS), ο ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π. διευκρινίζει ότι:
Όλοι οι τύποι των πλακών EPS, των μελών του Συνδέσμου, που ελέγχονται από κοινοποιημένο φορέα για χρήση σε συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης (ETICS) και αναφέρονται στις ΕΤΑτων συστημάτων, που κυκλοφορούν σε όλη την Ευρωπαϊκή αγορά και στην Ελλάδα, είναι απολύτως συμβατοί.

Η διεθνής εμπειρία και πρακτική, σε όλες τις αγορές του κόσμου, δείχνει, ξεκάθαρα, πως η διογκωμένη πολυστερίνη (EPS) είναι το θερμομονωτικό υλικό, που χρησιμοποιείται σε ποσοστό άνω του 80 με 85% στα πιστοποιημένα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης.

Tα στοιχεία της αγοράς από χώρες, όπου η χρήση συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης έχει μεγάλη ιστορία και οι αγορές είναι ώριμες σε γνώση των τεχνικών απαιτήσεων των συστημάτων αυτών, το Νο.1 σε χρήση θερμομονωτικό υλικό είναι οι πλάκες διογκωμένης πολυστερίνης (EPS).

Αυτό οφείλεται στο ότι οι τεχνικές και φυσικές ιδιότητες της διογκωμένης πολυστερίνης (EPS) την καθιστούν το πιο ασφαλές, αποτελεσματικό, εύχρηστο, πλήρως ανακυκλώσιμο και οικονομικά ωφέλιμο θερμομονωτικό υλικό στην αγορά για την συγκεκριμένη χρήση. Και αυτό αφορά τόσο την φάση κατασκευής, όσο και την λειτουργία των κτιρίων, για όσες δεκαετίες αυτά χρησιμοποιούνται.

Οι ανωτέρω ιδιότητες των συστημάτων με EPS επιβεβαιώνονται από τις απαιτητικές δοκιμές της ΕΑD που δείχνουν ότι τα συστήματα με EPS έχουν εξαιρετικές ιδιότητες στην αντοχή σε κρούση, στην απορρόφηση υγρασίας, στην διαπνοή και στις άλλες δοκιμές.

Ο ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π είναι στη διάθεσή κάθε ενδιαφερόμενου για επιπλέον πληροφορίες ή ενημέρωση.

“Διογκωμένη Πολυστερίνη EPS, ένα υλικό που έρχεται από το μέλλον!”

John S. Horvath

Μαρία Κατσαουνίδου
Πρόεδρος Δ.Σ.

Παντελής Πατενιώτης
Γενικός Διευθυντής

RELATED ARTICLES