Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔόμησηΜε εντατικούς ρυθμούς η ψηφιοποίηση των οικοδομικών αδειών της Πολεοδομίας Πειραιά

Με εντατικούς ρυθμούς η ψηφιοποίηση των οικοδομικών αδειών της Πολεοδομίας Πειραιά

Με εντατικούς ρυθμούς προχωράει η ψηφιοποίηση των οικοδομικών αδειών της Πολεοδομίας Πειραιά, έργο το οποίο στοχεύει στον εκσυγχρονισμό της υπηρεσίας και στην άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών και υλοποιείται στον Δήμο Πειραιά σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Ήδη, έχει ψηφιοποιηθεί το 50% του αρχείου εντός 4 μηνών, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να είναι έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα, μέσω της οποίας πολίτες και επαγγελματίες θα μπορούν να αντλούν τα ψηφιακά αρχεία τους άμεσα και χωρίς την ταλαιπωρία που βιώνουν διαχρονικά σε ουρές και γκισέ υπηρεσιών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Συγκεκριμένα, ψηφιοποιείται το σύνολο των αρχείων που περιέχεται στους φακέλους: Τοπογραφικά, Διαγράμματα Κάλυψης, Κατόψεις, Τομές, Όψεις, Τεχνικές Εκθέσεις, Ξυλότυποι και Θεμελιώσεις.

Η χορήγηση των οικοδομικών αδειών θα γίνεται πλέον εύκολα και γρήγορα, με ένα απλό κλικ από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, εξοικονομώντας παράλληλα αρκετές ανθρωποώρες ετησίως.

Με την ολοκλήρωση του έργου εντός 6 – 8 μηνών θα έχει ψηφιοποιηθεί το 100% των οικονομικών αδειών, τόσο του Δήμου Πειραιά όσο και των δήμων, τους οποίους υποστηρίζει διοικητικά.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η Πολεοδομία  του Δήμου μας μπαίνει στην ψηφιακή εποχή. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, το οποίο προχωράει με ικανοποιητικούς ρυθμούς και με την ολοκλήρωσή του θα συμβάλλει στη βελτίωση και στην επιτάχυνση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των μηχανικών της Πολεοδομίας. Κι αυτό γιατί άμεσα, χωρίς φυσική παρουσία και χωρίς ταλαιπωρία θα μπορούν να εκδίδουν ηλεκτρονικά τα έγγραφα που επιθυμούν από την Πολεοδομία μας. Ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε να αξιοποιούμε την τεχνολογία, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες μας, ώστε να γίνεται πιο εύκολη και πιο άμεση η  εξυπηρέτηση των πολιτών, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου Πειραιά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος για τη συνεργασία σε ένα πρόγραμμα με προφανή οφέλη, στο οποίο συμμετέχουν κι άλλοι Δήμοι της Ελλάδας», δήλωσε ο Γιάννης Μώραλης, ο οποίος επισκέφθηκε την Πολεοδομία και ενημερώθηκε για την εξέλιξη του έργου.

Η ψηφιοποίηση των Φακέλων Οικοδομικών Αδειών εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου «Σχεδιασμός, Υλοποίηση, Θέση & Υποστήριξη της Παραγωγικής Λειτουργίας του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη και του Εθνικού Μητρώου Υποδομών», του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με φορέα διαχείρισης το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ).

Το έργο/δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

RELATED ARTICLES