Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔόμησηΕντυπωσιακή πρόταση του ΤΕΕ Αιτωλ/νίας για την ανάπλαση περιμετρικά του γηπέδου του...

Εντυπωσιακή πρόταση του ΤΕΕ Αιτωλ/νίας για την ανάπλαση περιμετρικά του γηπέδου του Παναιτωλικού

Το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας του Τ.Ε.Ε. Ν. Αιτωλοακαρνανίας με τίτλο: «Τεχνικές Προτάσεις Ανάπλασης Κοινοχρήστων Χώρων περιμετρικά του Γηπέδου του Παναιτωλικού Γ.Φ.Σ. και διερεύνηση της δυνατότητας κατασκευής υπόγειου χώρου στάθμευσης», παρουσιάστηκε χθες σε ειδική εκδήλωση, που διοργάνωσε ο ερασιτέχνης και η ΠΑΕ Παναιτωλικός στο γήπεδο της οδού Προυσιωτίσσης.

Τα μέλη της Ομάδας Εργασίας – μηχανικοί του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, κκ. Ζαρκαβέλης Γεώργιος Κέκελος Παναγιώτης, Παπαθανασίου Κωνσταντίνος και Πελεγράτη Αλίκη Γεωργία παρουσίασαν το πόρισμά τους που έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, καθώς αποδείχθηκε πως η υιοθέτησή του μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην αισθητή αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας κ. Λίνος Μπλέτσας στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανέφερε: «To TEE, όπως γνωρίζετε, είναι ο Τεχνικός Σύμβουλος της Πολιτείας, αλλά και της κοινωνίας. Με μεγάλη χαρά ανταποκριθήκαμε στο αίτημα του Παναιτωλικού για τη σύσταση αυτής της ομάδας εργασίας και αμέσως ξεκινήσαμε τη δουλειά για να καταλήξουμε σε αυτή την εξαιρετική πρόταση.

Αυτό, που μπορεί κανείς να πει συμπερασματικά από τις προτάσεις ανάπλασης των συναδέλφων μηχανικών είναι τέσσερις λέξεις:

 Η πρώτη λέξη είναι το «νερό», που ακολουθεί το ρου του ρέματος.

Η δεύτερη λέξη είναι η «ελιά», που παραπέμπει στο ελαιοστάσιο, το οποίο βρισκόταν στη θέση του σημερινού γηπέδου.

Η τρίτη λέξη είναι ο «καπνός», στον οποίο παραπέμπουν οι προτεινόμενες πέργκολες σε σχήμα λιάστρας και η τέταρτη λέξη είναι ο Παναιτωλικός.

Πρόκειται δηλαδή για τις 4 λέξεις που προσδιορίζουν την ιστορία και την ταυτότητα της περιοχής μας και που αναδεικνύονται μέσα από την πρόταση του ΤΕΕ».

Η πρόταση περιλαμβάνει την κατασκευή διώροφου υπογείου χώρου στάθμευσης καθώς και συνολική ανάπλαση των Κοινόχρηστων Χώρων περιμετρικά του Γηπέδου.

RELATED ARTICLES