Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔόμησηΕπέτρεψαν την ανέγερση αυθαίρετων κατασκευών – Θα δικασθούν για παράβαση καθήκοντος

Επέτρεψαν την ανέγερση αυθαίρετων κατασκευών – Θα δικασθούν για παράβαση καθήκοντος

3tsimentoYπόλογοι για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος με πράξη και δια παραλείψεως κατ’ εξακολούθηση, από κοινού και κατά μόνας και της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος δια παραλείψεως κατ’ εξακολούθηση, από κοινού και κατά μόνας βρίσκονται με απευθείας κλήση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου πέντε κάτοικοι της Καρπάθου και ένας κάτοικος της Κω, που φέρονται να επέτρεψαν την ανέγερση αυθαίρετων κατασκευών στον Ιερό Ναό της «Παναγίας Λαρνιώτισσας»!

Το κατηγορητήριο για την υπόθεση, που θα εξεταστεί από το μεταβατικό Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καρπάθου, έχει ως εξής:

Οι πρώτοι τρεις κατηγορούμενοι ως μέλη της επιτροπής ενστάσεων του τμήματος Πολεοδομίας του Επαρχείου Καρπάθου που συνεδρίασαν στις 6/7/2009 στην Κάρπαθο έλαβαν κατά πλειοψηφία – μειοψηφούντος του Προέδρου της επιτροπής απόφαση με την οποία έκαναν δεκτή την ένσταση της εκκλησιαστικής επιτροπής, εκπροσωπούμενης από τον έκτο κατηγορούμενο κατά της με αριθ. 602/20/1/2009 έκθεσης αυτοψίας αυθαιρέτου του τμήματος Πολεοδομίας του Επαρχείου Καρπάθου.

Ο τέταρτος κατηγορούμενος, ενεργώντας ως δασονόμος του Επαρχείου Καρπάθου από 30/8/2007 έως και τουλάχιστον την 1/9/2010, παρέλειψε να προβεί στις νόμιμες ενέργειες ώστε να σταματήσει η παράνομη συμπεριφορά της Εκκλησιαστικής Επιτροπής της «Παναγίας Λαρνιώτισσας», που συνίστατο στην χωρίς αδειοδότηση της υπηρεσίας του κοπή δέντρων και κατασκευή αυθαιρέτων κτισμάτων σε δασική περιοχή και στην τσιμεντόστρωση του δρόμου προσπέλασης.

Το παράνομο αυτών των κατασκευών φέρεται να γνώριζε ο κατηγορούμενος και εντούτοις ουδέν έπραξε προς αποκατάσταση της νομιμότητας και τιμωρία των υπαιτίων αλλά αντιθέτως ζητούσε οδηγίες ως πρόφαση για τη μη εκτέλεση των καθηκόντων του τα οποία υπεσχέθη να εκτελέσει μετά τη λήψη ανωμοτί εξηγήσεων του στο πλαίσιο της παρούσας δικογραφίας, ώστε να αποσείσει ευθύνες του.

Ο πέμπτος κατηγορούμενος, ενεργώντας ως προϊστάμενος του ΙΚΑ Καρπάθου από 30/8/2007 έως και τουλάχιστον την 1/9/2010, παρέλειψε να προβεί στις νόμιμες ενέργειες ώστε να σταματήσει η παράνομη συμπεριφορά της Εκκλησιαστικής Επιτροπής της «Παναγίας Λαρνιώτισσας», που συνίστατο στην δίχως καταβολή των αναλογούντων ενσήμων κατασκευή αυθαιρέτων κτισμάτων σε δασική περιοχή και στην τσιμεντόστρωση του δρόμου προσπέλασης.

Σκοπός τους φέρεται να ήταν να ωφεληθεί παρανόμως η εκκλησιαστική επιτροπή της «Παναγίας Λαρνιώτισσας» και δη ο έκτος κατηγορούμενος ενώ και να ζημιωθεί το κράτος από την αυθαίρετη δόμηση και την παραβίαση της έννομης τάξης!

Πηγή:dimokratiki.gr

RELATED ARTICLES