Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕνέργειαΕπιστρέφει ως απαράδεκτη την πρόταση του ΥΠΕΝ για το τέλος διακοψιμότητας ο...

Επιστρέφει ως απαράδεκτη την πρόταση του ΥΠΕΝ για το τέλος διακοψιμότητας ο ΠΣΑΦ

fb

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, μετά το Δ.Σ. της 29/11/2015 ανακοινώνει τα εξής:

• Ευχαριστεί τα εκατοντάδες Μέλη του, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του, για συμμετοχή στο Πανελλαδικό Αγροτικό Συλλαλητήριο της 18/11/2015

• Καταδικάζει την αναίτια επίθεση αστυνομικού, στον επικεφαλής της πορείας Πρόεδρο του Συνδέσμου Κων/νο Σπανούλη. Εναντίον του αστυνομικού που προκάλεσε το μεμονωμένο περιστατικό, έχει ήδη υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά.

• Επιστρέφει ως απαράδεκτη την ανακοίνωση-πρόταση του Υπουργείου Ενέργειας της 20/11/2015, σύμφωνα με την οποία οι αγρότες-παραγωγοί των μονάδων ΑΠΕ που εντάχθηκαν στην Ενέργεια με τον Νόμο 3851/2010 καλούνται να καταβάλουν ουσιαστικά ως «φόρο υπέρ των Βιομηχάνων», το ποσό των 2.500 περίπου ευρώ ανά έτος.

Καλούμε το Υπουργείο, να μην εμπλέξει τους αγρότες στην παραπάνω εισφορά, διότι θα πρόκειται για μια ενέργεια εχθρική, η οποία δεν έχει σκοπό το δημόσιο ή κοινωνικό όφελος, αλλά εξυπηρετεί αποκλειστικά, τα οικονομικά συμφέροντα των βιομηχάνων. Είναι αδιανόητο να χαρατσώνεται ο πρωτογενής τομέας προς όφελος των βιομηχάνων.

• Εκφράζει τη δυσαρέσκειά του, για το γεγονός ότι η καθυστέρηση εξόφλησης των τιμολογίων Α.Π.Ε, έφτασε να ξεπερνάει πάλι τους 4 μήνες, εγκλωβίζοντας οικονομικά τους αγρότες απέναντι σε Φορολογικές, Ασφαλιστικές Εισφορές.

• Προγραμματίζει την Ετήσια Γενική Συνέλευση το Σάββατο 12/12/2015 ώρα 11.00 πμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Νικαίας του Δήμου Κιλελέρ, Νομού Λάρισας με τα κάτωθι θέματα:

o Φορολογικό-Ασφαλιστικό αγροτών. Οργανόγραμμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις των μπλόκων.

o Διακοψιμότητα

o Αύξηση αγροτικού ρεύματος

o Αναχρηματοδότηση Δανείων

o Έγκριση ως «τακτικών» των «υπό ένταξη» Μελών, που εγγράφτηκαν στο Σύνδεσμο το έτος 2015 και ολοκλήρωση των εγγραφών νέων Μελών.

o Τροποποίηση καταστατικού, στα εξής άρθρα:

– Άρθρο 11: Προτείνεται η θητεία του Δ.Σ., από 3 έτη να γίνει 4 έτη, με ισχύ από το επόμενο Δ.Σ. που θα προκύψει μετά τις εκλογές του 2016.

– Άρθρο 10: Λόγω της μεγάλης διεύρυνσης του Συνδέσμου αριθμητικά και γεωγραφικά, προτείνεται η αύξηση των Μελών του Δ.Σ. από 11 σε 15

– Άρθρο 17, παρ. 2: Λόγω των capital control, προτείνεται η προσαρμογή των τραπεζικών συναλλαγών του Συνδέσμου, σύμφωνα με όσα ισχύουν στους τραπεζικούς περιορισμούς.

 

Πηγή:energia.gr

RELATED ARTICLES