Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΝέαΕΤΕπ: 80 Εκατομμύρια Ευρώ για Έργα Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στα Νησιά -...

ΕΤΕπ: 80 Εκατομμύρια Ευρώ για Έργα Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στα Νησιά – Την Πέμπτη η Τελετή Υπογραφής Χρηματοδότησης με την ΔΕΗ

etepΜε το ποσό των 80 εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ενεργειακά έργα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στα νησιά, ενώ η τελετή υπογραφής της συμφωνίας χρηματοδότησης με τη ΔΕΗ  θα λάβει χώρα την Πέμπτη σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Η χρηματοδότηση από την Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων δίνεται για την υλοποίηση ενεργειακών έργων και ειδικότερα για έργα που αφορούν στην παραγωγή ηλεκτρικής ενεργείας σε νησιά.

Στο πλαίσιο της ειδικής εκδήλωσης θα γίνει  ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα JASPERS, που εφαρμόζεται στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο του  2013, κατόπιν αιτήματος των ελληνικών αρχών, στηρίζοντας έργα που συγχρηματοδοτούνται από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία σε βασικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας.

Το πρόγραμμα JASPERS (Joint Assistance to support Projects in European Regions – Κοινή βοήθεια για την υποστήριξη έργων στις ευρωπαϊκές περιφέρειες),  αποτελεί κοινή πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κατά την εκδήλωση χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι κ.κ.:

Werner Hoyer , Πρόεδρος ΕΤΕπ

Wilhelm Molterer , Αντιπρόεδρος ΕΤΕπ

Κώστας Σκρέκας, Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας,

Γιάννης Μανιάτης, Υ πουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής 

Αρθούρος Ζερβός , Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ

Πηγή: www.energia.gr

RELATED ARTICLES