Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΕνέργειαΕτοιμάζεται μελέτη για να φτάσει το φυσικό αέριο στην Πάτρα

Ετοιμάζεται μελέτη για να φτάσει το φυσικό αέριο στην Πάτρα

fisiko-aerioΜελέτη βιωσιμότητας για την έλευση του φυσικού αερίου στην Πάτρα, θα εκπονήσει το Επιμελητήριο Αχαΐας σε συνεργασία το ΤΕΕ και τον ΣΕΒ Δυτικής Ελλάδας που όμως η μεταφορά του αερίου, δεν θα συνδέεται με τον κεντρικό αγωγό, αλλά θα αφορά σε συμπιεσμένη μορφή. Αυτό αποφασίστηκε σε συνάντηση του υφυπουργού Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνα Μαρλαφέκα όπως είπε ο δεύτερος από το βήμα του Fοrum Ανάπτυξης 2014 – 17o Money Show, στην Πάτρα.

 

Με αφορμή την παρουσίαση του εξαγωγικού τμήματος της Αναπτυξιακής Εταιρείας «Achaia Values» και του νέου προγράμματος που αφορά στην προώθηση των οίνων της Αχαΐας σε αγορές τρίτων χωρών που θα εκπονηθεί το πρώτο 6μηνο του 2015, ο κ. Μαρλαφέκας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόταση για δημιουργία μιας συνδυασμένης θαλάσσιας μεταφοράς από Ν. Τουρκία- Λαύριο- Πάτρα- Ιταλία, αναδεικνύοντας τον εμπορευματικό ρόλο του λιμανιού που θα προσδώσει μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην περιοχή.

 

Έδωσε βαρύτητα στην αναβάθμιση του ρόλου της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, την προεδρία της οποίας αναλαμβάνει το επόμενο διάστημα το επιμελητήριο, ενώ εστίασε και στην ίδρυση Αναπτυξιακής Εταιρείας (ΑΝΕΠΑ).

 

Αναφέρθηκε στην έκθεση PATRAS IQ με θέμα «Μεταφορά Τεχνογνωσίας» που πραγματοποιήθηκε το 2012 και θα επαναληφθεί το 2015, στην υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας μεταξύ των τριών Επιμελητηρίων της Δυτικής Ελλάδος, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου και του ISNAR για το πρόγραμμα «Olympic Philoxenia Certified Quality», στο πρόγραμμα «CULTURE & SHOPPING» που θα επεκταθεί σε όλη την Αχαΐα, αλλά και στη συνεργασία με τον ΟΛΠΑ για την υλοποίηση της νέας μαρίνας των μεσαίων και μεγάλων σκαφών στην Πάτρα.

 

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι το επιμελητήριο σχεδιάζει τη δημιουργία Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας ΚΕΣΤΕ με πολύ-επίπεδη δραστηριότητα. Παράλληλα, δε, στοχεύει στη δημιουργία υποδομών δικτύωσης και προώθησης καινοτόμων επιχειρηματικών κινήσεων για υφιστάμενες και νέες επιχειρήσεις μέσω της συμμετοχής του στο φόρουμ των καθώς επίσης στη συμμετοχή σε διακρατικά Επιμελητηρίων Αδριατικής -Ιονίου προγράμματα.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ και παραχωρούνται σε συνδρομητές μόνον για συγκεκριμένη χρήση.

 

Πηγή: web.tee.gr

RELATED ARTICLES