Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΣτο φουλ οι μηχανές στα οδικά έργα - Αρχαία πόλη στην επιφάνεια...

Στο φουλ οι μηχανές στα οδικά έργα – Αρχαία πόλη στην επιφάνεια έφερε η Ιόνια Οδός

111Στη Δυτική Ελλάδα θα βρίσκεται την Πέμπτη 19 Ιουνίου ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να ενημερωθεί για οδικά, λιμενικά και εγγειοβελτιωτικά έργα στις Περιφέρειες Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας.

Ο υπουργός Υποδομών θα επιθεωρήσει την πορεία κατασκευής των έργων της Ιόνιας Οδού και την σύνδεση του νέου λιμένα Πατρών με τις Παραγλαύκιες αρτηρίες.

Στην Αιτωλοακαρνανία συγκεκριμένα θα βρεθεί στο  εργοτάξιο Αμβρακίας  – Ιόνια Οδός, το οποίο προχωρά με πολύ γρήγορους ρυθμούς, όπως και όλη η Ιόνια Οδός, η οποία αναμένεται να παραδοθεί σε ενάμιση χρόνο.

Ανακαλύφθηκε αρχαία πόλη κοντά στο Μεσολόγγι

Η κατασκευή της Ιόνιας Οδού έφερε στο φως ποικίλα ευρήματα μεγίστης σημασίας που λόγω της αξίας τους αλλά και του πλήθους τους ανήγαναν τις εν λόγω ανασκαφές μεταξύ των σημαντικότερων στην Ελλάδα.

Τα ευρήματα παραπέμπουν σε αρχαία πόλη, την αρχαία Μακύνεια. Η θέση της αρχαίας Μακύνειας, πόλης της δυτικής Λοκρίδας και αργότερα της Αιτωλίας, ταυτίζεται κατά την επικρατέστερη άποψη με μικρή ακρόπολη που βρίσκεται στη θέση Παλαιόκαστρο, σε απόσταση τεσσάρων περίπου χλμ. βορειοανατολικά του Αντιρρίου.

Μέσα από έρευνες σωστικού χαρακτήρα, και κυρίως τις ανασκαφές που διενεργούνται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή της πόλης στο πλαίσιο της κατασκευής της Ιόνιας Οδού, έχουν έρθει στο φως εκτεταμένα κτιριακά κατάλοιπά της, τα οποία ανήκουν τόσο στον κύριο οικισμό, όσο και σε πολυάριθμες άλλες εγκαταστάσεις στην περίμετρό της.

Πηγή: iefimerida.gr

RELATED ARTICLES