Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΣυνεδριαΓ. Στασινός: «Nα αφήσουμε πίσω νοοτροπίες και πρακτικές του παρελθόντος και να...

Γ. Στασινός: «Nα αφήσουμε πίσω νοοτροπίες και πρακτικές του παρελθόντος και να συνεργαστούμε»

«Ο μόνος δρόμος για να τα καταφέρουμε ως χώρα, μέσα στις προκλήσεις και τις αλλεπάλληλες κρίσεις, είναι να αδράξουμε τις ευκαιρίες όλοι μαζί. Να συνεργαστούμε τα επόμενα λίγα χρόνια με στόχο να πετύχουμε τους στόχους, όλοι μαζί. Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας. Σε μια συνολική προσπάθεια. Για την προκοπή όλων. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, στο πλαίσιο του 6ου Athens Investment Forum, στην ενότητα «Υποδομές – Κατασκευές», που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο κ. Στασινός αναφέρθηκε στις δυνατότητες που προκύπτουν από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αλλά και της δύσκολης συγκυρίας των πολέμων και των σύνθετων προκλήσεων της οικονομίας και εξήγησε ότι απαιτείται συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αφήνοντας πίσω νοοτροπίες και πρακτικές του παρελθόντος.

Επεσήμανε δε, ότι «οι επαγγελματίες, οι επιστήμονες, οι επιχειρήσεις, θα υλοποιήσουμε σχεδόν κάθε δράση που σχεδιάζει το δημόσιο. Το δημόσιο λοιπόν πρέπει να σχεδιάζει ορθά, να επιβλέπει επαρκώς, να παραλαμβάνει εγκαίρως, και να πληρώνει στην ώρα του. Και ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να τρέξει να προλάβει τα χρονοδιαγράμματα».

Κάλεσε μάλιστα όλους «τουλάχιστον για τα επόμενα λίγα χρόνια, να αφήσουμε πίσω νοοτροπίες και πρακτικές του παρελθόντος και να συνεργαστούμε», όπως είπε. Η προσπάθεια για την ανάληψη του έργου δεν αρκεί. Κρισιμότερη είναι η υλοποίηση. Σας καλώ, τόσο ως εκπροσώπους εταιρειών, επιχειρηματίες, στελέχη και εργαζόμενους, όσο και ως στελέχη του δημόσιου τομέα, της πολιτικής ή της διοίκησης, να κάνουμε όλοι το καλύτερο δυνατό. Ας μην επαναπαυόμαστε στους αριθμούς και τις εντυπώσεις, ας δώσουμε βάρος στην ουσία. Το ΤΕΕ είναι εδώ για να βοηθήσει όσο περισσότερο μπορεί στην επίλυση των προβλημάτων και στη δημιουργία νέων διαδικασιών, νέων εργαλείων, νέων εφοδίων για ολόκληρο τον τεχνικό κόσμο», τόνισε.

To 6ο AIF έχει καταστεί πλέον θεσμός και πεδίο γόνιμου διαλόγου, ανέφερε απ΄ την πλευρά του ο διοργανωτής του συνεδρίου κ. Εδουάρδος Καρρέρ, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, της Vertical Solution. Επεσήμανε επίσης την ανάγκη καλής και εύρυθμης λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος την ανάγκη μίας μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος.
RELATED ARTICLES