Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήUncategorized«Γυμνή» από προσωπικό η Πολεοδομία στον Πύργο

«Γυμνή» από προσωπικό η Πολεοδομία στον Πύργο

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΜε τρείς μόνον υπαλλήλους, έχει απομείνει η Τεχνική Υπηρεσία- υπηρεσία δόμησης (πρώην Πολεοδομία) στον Πύργο καθώς όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ηλείας Βασίλης Κανελλόπουλος, ο Δήμαρχος, από την ανάληψη των καθηκόντων του, έχει προχωρήσει αδικαιολόγητα, στην αποψίλωση της υπηρεσίας. Μιας  υπηρεσίας, το οργανόγραμμα της οποίας προβλέπει 20 θέσεις προσωπικού…

Και όλα αυτά, σε μια περίοδο, που η οικονομική κρίση έχει «χτυπήσει» ιδιαίτερα τον κλάδο των μηχανικών.

«Από την ανάληψη των καθηκόντων του, διαβλέπουμε μια επίθεση προς αυτή την υπηρεσία σχετικά με την λειτουργία της και τη στελέχωση της σε προσωπικό. Ο Δήμαρχος, έχει αρχίσει εδώ και καιρό και εφαρμόζει μια τακτική απομάκρυνσης υπαλλήλων, προς τις κεντρικές υπηρεσίες του δήμου και αυτό έχει ως αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή για έναν ακόμα λόγο να υπολειτουργεί η υπηρεσία αυτή.

Όλοι οι μηχανικοί και οι τεχνικοί, παρακαλούν το δήμαρχο Πύργου να σταματήσει αυτή την τακτική» επισήμανε ο κ. Κανελλόπουλος και πρόσθεσε ότι έχει ο ίδιος ενημερώσει με παραστάσεις του δυο φορές τον Δήμαρχο και μια τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, χωρίς όμως να έχει βρει ανταπόκριση. «Τον έχουμε ενημερώσει ότι είμαστε στη διάθεση του να συζητήσουμε οποιοδήποτε θέμα σχετικά με τη λειτουργία των τεχνικών υπηρεσιών που αυτή τη στιγμή λόγω της υποστελέχωσης της αδυνατεί να λειτουργήσει εύρυθμα. Έχουν απομείνει τρείς υπάλληλοι και δε νοείται υπηρεσία να λειτουργεί χωρίς διοικητικό υπάλληλο.Μάλιστα, το προηγούμενο διάστημα, τις τεχνικές εργασίες τις έκαναν διοικητικοί κατ’ ανάγκη υπάλληλοι για να μας εξυπηρετήσουν. Όλοι επομένως οι μηχανικοί ζητούν, μέσα σε αυτή τη συγκυρία την άσχημη την οικονομική που βρίσκονται, μέσα σε αυτή την ανεργία των πέντε χρόνων που για τους μηχανικούς είναι σε μέγιστο βαθμό, να τους αφήσει λίγο ήσυχους να εργαστούν. Ας μας προσκαλέσει να συζητήσουμε το θέμα της εύρυθμης λειτουργίας των Τεχνικών Υπηρεσιών καθώς μιλάμε για μια υπηρεσία η οποία διακινεί και κατέχει 37.000 φακέλους στο αρχείο της και που ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αυτών των φακέλων, ημερησίως ή εβδομαδιαίως διακινείται και πρέπει να μετακινηθεί για να έχουν στοιχεία οι μηχανικοί προκειμένου να εκτελέσουν κάποια υποτυπώδη εργασία που αυτή τη στιγμή τους επιτρέπει η κατάσταση».
Κική Κολοβέρου

Πηγή: eproini.gr

RELATED ARTICLES