Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕνέργειαΗλιακή βιομηχανία: Η έλλειψη φωτοβολταϊκών πάνελ ευνοεί την Κίνα

Ηλιακή βιομηχανία: Η έλλειψη φωτοβολταϊκών πάνελ ευνοεί την Κίνα

fotovoltaiko_2Η ηλιακή βιομηχανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια επικείμενη έλλειψη φωτοβολταϊκών πάνελ, αντιστρέφοντας μια διετή ύφεση που προκλήθηκε από το παγκόσμιο πλεόνασμα, ενώ η υπερπροσφορά οδήγησε τις τιμές στα… πατώματα, κάνοντας την ηλιακή ενέργεια πιο ανταγωνιστική και αυξάνοντας τη ζήτηση. Ωστόσο, είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθούν πολλοί κατασκευαστές σε πτώχευση και έτσι η αγορά έχει “στενέψει”.

Οι αναλυτές αναφέρουν ότι η νέα κατάσταση θα ωφελήσει τους μεγαλύτερους κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένης της κινεζικής Yingli Green Energy Holdings Co και της Trina Solar, ενώ η έλλειψη μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη εκτός των κορυφαίων αγορών σε  Ασία και Βόρεια Αμερική, εάν οι προμηθευτές ευνοούν μόνο τους μεγαλύτερους πελάτες τους.

Όπως σχολιάζει το Bloomberg, η έλλειψη  δείχνει την ταχεία επέκταση της ηλιακής ενέργειας. Η βιομηχανία μπορεί να εγκαταστήσει 52 γιγαβάτ το τρέχον έτος και 61 γιγαβάτ το 2015, όταν ήταν 40 γιγαβάτ το 2013, και επτά φορές πάνω  ό, τι ήταν πέντε χρόνια πριν. Η βιομηχανία έχει περίπου 70 γιγαβάτ της παραγωγικής ικανότητας, σύμφωνα με το Bloomberg New Energy Finance.

Πηγή: newmoney.gr
RELATED ARTICLES