Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΗμερίδα–διαβούλευση για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη στην πόλη του Αγρινίου

Ημερίδα–διαβούλευση για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη στην πόλη του Αγρινίου

Αγρίνιο

Η Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη  θα αποτελέσει αντικείμενο ημερίδας-διαβούλευσης, που διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου, τη Μ. Τρίτη 26 Απριλίου, στις 10.30 το πρωί, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

Σκοπός της εκδήλωσης που διοργανώνεται με αφορμή την προετοιμασία του Σχεδίου  Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (ΒΑΑ), είναι η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του κοινού και των φορέων σχετικά με το εν λόγω σχέδιο και  τις ευκαιρίες που παρέχει στην περιοχή και τους κατοίκους.

Το Πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου θα στοχοθετηθεί με τους παρακάτω δύο Γενικούς Στόχους:

1: Βιώσιμη αστική ανάπτυξη και εξοπλισμός της πόλης

2: Κοινωνική και Οικονομική Ανάπτυξη – Κοινωνική Συνοχή

Σε κάθε στόχο σχεδιάζονται  δράσεις που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων (βελτίωση μικροκλίματος, μείωση επιπέδων θορύβου και ρύπανσης ατμοσφαιρικού αέρα).

Για την υλοποίηση της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης θα αξιοποιηθούν πόροι του ΠΕΠ  Δυτικής Ελλάδας που προέρχονται τόσο από το ΕΤΠΑ όσο από το ΕΚΤ, ενώ αναμένεται να συνεισφέρουν χρηματοδοτικά και άλλα Προγράμματα της Προγραμματικής Περιόδου 2014- 2020.

 

Πηγή:localit.gr

 

RELATED ARTICLES