Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΗμερίδα για τις γέφυρες στο Ε.Μ.Π.

Ημερίδα για τις γέφυρες στο Ε.Μ.Π.

ΕΜΠ3

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Προκατασκευασμένες και Στρατιωτικές Γέφυρες», που συνδιοργάνωσαν η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης των Γεφυρών και η Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσο- βίου Πολυτεχνείου, με τη συμμετοχή της Διεύθυνσης Μηχανικού του Γ.Ε.Σ. – Σ.Τ.Ε.Α.ΜΧ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 4 Απριλίου 2016, στην Αίθουσα Τελετών του Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Η προσέλευση των 150 και πλέον μηχανικών και τελειοφοίτων σπουδαστών, καταδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει στον κλάδο της γεφυροποιίας. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης των Γεφυρών, Ομότιμος Καθηγ. κ. Γ. Μιχάλτσος, ο Ομότιμος Καθηγ. Ακαδημαϊκός κ. Α. Κουνάδης και ο Κοσμήτορας της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. Καθηγ. κ. Δ. Κουτσογιάννης, ο οποίος και κήρυξε την έναρξη των εργασιών της ημερίδας.

Όλοι επεσήμαναν την σημασία της προκατασκευής στις γέφυρες, ενώ παρουσιάστηκε απογραφή των υφισταμένων στρατιωτικών γεφυρών και αποτίμηση της προσφοράς τους. Τέλος, παρουσιάστηκαν μελέτες ελέγχου τύπων πλωτών γεφυρών, ελέγχου συνολικής αντοχής υφισταμένων γεφυρών αλλά και στοιχείων αυτών, καθώς και ο οικονομικός σχεδιασμός αυτοκινουμένων πλωτών γεφυρών.

Τις παραπάνω εισηγήσεις παρουσίασαν οι: Γ.Θ. Μιχάλτσος, Τ. Παναγιωτάκος, Ι. Ραυτογιάννης, Β. Παπαβασιλείου, Α. Κυριαζής, Γ. Βενιόπουλος, Τ. Αβραάμ, Θ. Κωνσταντακόπουλος, Γ. Σταματόπουλος, Κ. Διρμίκης, Κ. Λυμπερόπουλος.

 

Πηγή:tee.gr

RELATED ARTICLES