Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΔόμησηINZEB: Διήμερη Εκπαίδευση “Monitoring & Targeting – Measurement & Verification”

INZEB: Διήμερη Εκπαίδευση “Monitoring & Targeting – Measurement & Verification”

Monitoring and Targeting Seminar

Το Ινστιτούτο Κτιρίων Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης διοργανώνει διήμερη εκπαίδευση με θέμα: “Monitoring and Targeting – Measurement and Verification”.  H εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Απριλίου 2016.

Η διοργάνωση της συγκεκριμένης εκπαίδευσης στην Ελλάδα καθώς η θεματολογία της είναι σημαντική καθώς έχει άμεση σχέση τόσο με τις Ευρωπαϊκές όσο και με τις Ελληνικές οδηγίες και κανονισμούς. Συγκεκριμένα η εκπαίδευση αυτή συνδέεται με το Άρθρο 8 της οδηγίας 27/2012/EU Energy Efficiency Directive (Νόμος 4342/2015 – Άρθρο 10) περί ενεργειακών ελέγχων και συστημάτων ενεργειακής διαχείρισης, αναφέροντας την υποχρέωση όλων των μεγάλων επιχειρήσεων, να υποβάλλονται σε επαναλαμβανόμενους ενεργειακούς ελέγχους κάθε 4 χρόνια ή την εναλλακτική υιοθέτηση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης, με προθεσμία ολοκλήρωσης του πρώτου ελέγχου νωρίτερα της 9ης Νοεμβρίου του 2016.

Η εκπαίδευση αποτελείται από δύο θεματικές:

Α’ Θεματική: Τεχνική διάλεξη και συζήτηση σε θέματα ενεργειακής διαχείρισης. Η θεματική αυτή θα έχει διάρκεια 4 ώρες και έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016. Ο χώρος διεξαγωγής θα ανακοινωθεί σύντομα. Το κόστος συμμετοχής είναι €50 ενώ για τους φοιτητές είναι €25.

  • Για την εγγραφή σας στην Α’ Θεματική, πατήστε εδώ.

Β’ Θεματική: Διαδραστικό σεμινάριο 8 ωρών στο οποίο θα αναλυθούν οι βασικές αρχές και οι πρακτικές στις τεχνικές ενεργειακής διαχείρισης.  Μεταξύ άλλων θα παρουσιαστούν βασικές έννοιες όπως οι βαθμοημέρες και η ανάλυση Cusum, με ασκήσεις και παραδείγματα. Το διαδραστικό σεμινάριο έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Απριλίου 2016 στο ΕΜΠ, στα παλαιά κτίρια Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, γραφείο 0.2.7. Το κόστος συμμετοχής είναι €300Early Bird έως τις 23 Μαρτίου 2016 €250.

Στο κόστος αυτό συμπεριλαμβάνεται και η συμμετοχή στην Α’ Θεματική.

  • Για την εγγραφή σας στη Β’ Θεματική, πατήστε εδώ.

Και οι δύο θεματικές θα πραγματοποιηθούν στην Αγγλική γλώσσα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη θεματολογία της κάθε θεματικής καθώς και για το βιογραφικό του εισηγητή Vilnis Vesma στο συνημμένο αρχείο: Monitoring and Targeting – Measurement and Verification Training and Workshop.

RELATED ARTICLES