Ο Δήμος Ιωαννιτών προχώρησε σήμερα στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια εννιά καινούργιων βυθιζόμενων συστημάτων κάθετης διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων (οικιακών και ανακυκλώσιμων) χωρητικότητας 1.100 λίτρων έκαστο.
Πρόκειται για ένα έργο που αφορά στις πρώτες υπογειοποιήσεις κάδων απορριμμάτων στο Δήμο Ιωαννιτών και η υλοποίηση του αναμένεται να αλλάξει την εικόνα στον τομέα της καθαριότητας σε αρκετά σημεία του Δήμου.
H δαπάνη για την προμήθεια των εννέα συστημάτων προϋπολογίζεται στο ποσό των 592.245 ευρώ.
Σε αυτή την πρώτη φάση, αποφασίστηκε για την τοποθέτηση των συστημάτων υπόγειας αποθήκευσης απορριμμάτων, να δοθεί προτεραιότητα σε περιοχές μεγάλου φόρτου απορριμμάτων και σε τουριστικά σημεία του Δήμου.
Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να προστίθενται κάθε χρόνο και νέα σημεία τοποθέτησης υπόγειων κάδων, τόσο στον ιστό της πόλης όσο και σε σημεία αιχμής των Δημοτικών Διαμερισμάτων, με στόχο να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η εικόνα στον τομέα της καθαριότητας.
Οι προτεινόμενες θέσεις για την τοποθέτηση των πρώτων 9 συστημάτων είναι:
1. Χαριλάου Τρικούπη & Μιχαήλ Αγγέλου
2. 28ης Οκτωβρίου (μπροστά από το κτίριο του ΟΤΕ)
3. Λεωφόρος Δωδώνης & Μιχαήλ Αγγέλου
4. Πυρσινέλλα & Μελανίδη (έναντι Public).
5. Πυρσινέλλα & Γ. Σακκά (1ος Παιδικός Σταθμός)
6. Πλατεία Πάργης
7.Εθνικής Αντιστάσεως & Αβέρωφ
8.Κουντουριώτη & Ζάππα
9.Πέραμα(Είσοδος)
Πηγή: epiruspost.gr