Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔόμησηΚ. Κυρανάκης: Ψηφιοποίηση του Κτηματολόγιου με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Κ. Κυρανάκης: Ψηφιοποίηση του Κτηματολόγιου με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

«Η κάθε κυβέρνηση στην ΕΕ και στον γενικά στον δυτικό κόσμο, διερευνά νέους τρόπους χρήσης εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης, προκειμένου να γίνει πιο παραγωγική πιο διαφανής» τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης, στο πλαίσιο του 27th Annual Economist Government Roundtable, το οποίο διεξάγεται στο Καβούρι Grand Resort Lagonissi.

Mιλώντας για την ψηφιοποίηση του Κτηματολογίου, τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρότζεκτ πολύ μεγάλης κλίμακας, δεδομένου ότι περιλαμβάνει πάνω από 1 δισ. σελίδες, κάτι που συνεπάγεται μεγάλο όγκο δεδομένων.

Όπως είπε «εμείς θα πρέπει να αναπτύξουμε μια εφαρμογή που θα είναι σε θέση να ‘διαβάζει’ φακέλους και αρχεία και να συνδέει διάφορα δεδομένα μεταξύ τους, κάτι που θα απαιτούσε περισσότερο χρόνο για έναν υπάλληλο, εφόσον αυτός χρησιμοποιούσε τα παραδοσιακά εργαλεία, ενώ αυτό θα είναι εφικτό με πολύ απλό τρόπο, χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης. Δεν θέλουμε να δυσκολέψουμε την ζωή των υπαλλήλων, αντίθετα να την διευκολύνουμε να εκτελούν το έργο τους πιο γρήγορα και αποτελεσματικά».

O κ. Κυρανάκης επισήμανε ότι «στην Ελλάδα προσπαθούμε να γίνουμε πρώτη χώρα, το πρώτο κράτος μέλος της Ε.Ε. που θα παρουσιάσει έναν βοηθό τεχνητής νοημοσύνης που θα προσφέρει υποστήριξη σε 24ωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 μέρες τον χρόνο.
Θα απαντά σε ερωτήσεις για ψηφιακές υπηρεσίες, καθώς και για διάφορες διαδικασίες, τα δικαιώματα και τις ευθύνες που έχει ένας πολίτης ή μια επιχείρηση. Και μάλιστα θα το κάνει αυτό με έναν τρόπο που δεν έχει δοκιμαστεί μέχρι τώρα» ανέφερε ο κ. Κυρανάκης.

Είναι ορισμένα από τα βήματα που κάνει το υπουργείο «στην προσπάθειά μας να υιοθετήσουμε τις νέες τεχνολογίες, είμαστε ανοιχτοί για νέες ιδέες, επενδύσεις για τεχνητή νοημοσύνη. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να δοκιμάσει νέα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα σε όλα τα κυβερνητικά επίπεδα» είπε. Τόνισε μάλιστα, ότι η εκμάθηση της χρήσης των νέων τεχνολογιών και τεχνητής νοημοσύνης, θα πρέπει να ενταχθεί στο εκπαιδευτικό σύστημα, ώστε τα παιδιά στο μέλλον όταν βγούνε στην αγορά εργασίας να είναι καλά προετοιμασμένα.

RELATED ARTICLES