Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΝέαΚατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε παραλίες της Αχαΐας

Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε παραλίες της Αχαΐας

αυθαίρεταΣτην κατεδάφιση 20 αυθαιρέτων κατασκευών, σε αιγιαλούς και παραλίες της Αχαΐας, προχώρησε τις τελευταίες ημέρες η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

 

Ειδικότερα, κατεδαφίστηκαν και απομακρύνθηκαν από τον αιγιαλό, αυθαίρετα κτίσματα στις περιοχές του Αγίου Βασιλείου, του Μονοδενδρίου και των Βραχνέικων.

 

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει, ότι «συνεχίζει να κατέχει την πρώτη θέση, ανάμεσα σε όλες τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας, στις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κτισμάτων σε αιγιαλούς, παραλίες και τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους».

 

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, οι εργολαβίες κατεδαφίσεων που χρηματοδοτούνται από το Πράσινο Ταμείο, μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεώρησης και Κατεδάφισης Αυθαιρέτων θα συνεχιστούν, από τις αρχές του επόμενου χρόνου και σε άλλες περιοχές των περιφερειακών ενοτήτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

 

Σημειώνεται, ότι ανάμεσα στα πρωτόκολλα κατεδάφισης, που υλοποιούνται είναι και υποθέσεις που εκκρεμούσαν, από περιφέρειες και νομαρχίες, ακόμη και προ 20ετίας.

 

Σε δηλώσεις που έκανε ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργος Διδασκάλου, με αφορμή τις κατεδαφίσεις, υπογράμμισε, ότι «οι εποχές της ασυδοσίας, που καθένας μπορούσε να αυθαιρετεί, για προσωπικό όφελος, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που προκαλεί στο περιβάλλον, αλλά και στην ποιότητα ζωής των υπολοίπων έχουν παρέλθει οριστικά και αμετάκλητα».

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ και παραχωρούνται σε συνδρομητές μόνον για συγκεκριμένη χρήση.

 

Πηγή: web.tee.gr

RELATED ARTICLES