Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΚαθυστέρηση 2 μηνών στις προκηρύξεις του ΕΣΠΑ

Καθυστέρηση 2 μηνών στις προκηρύξεις του ΕΣΠΑ

espa2014

Πυρετωδώς υποστηρίζουν από το υπουργείο Οικονομίας ότι δουλεύουν για να βγουν οι προκηρύξεις για τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Πρόκειται για προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, συνολικού προϋπολογισμού 280 εκατ. ευρώ, τα οποία έχουν ανακοινωθεί από τον Οκτώβριο και αναμενόταν να προκηρυχθούν τον Νοέμβριο, δημιουργώντας προσδοκίες από τον κόσμο που έσπευδε να πληροφορηθεί, υπερφορτώνοντας σε κάποιες περιπτώσεις το helpdesk του προγράμματος Ανταγωνιστικότητα.

Αφού, λοιπόν, οι μήνες πέρασαν και φθάσαμε στον Ιανουάριο, στο υπουργείο διαπίστωσαν το αυτονόητο, ότι δηλαδή χωρίς τον ενδιάμεσο φορέα που θα διαχειριστεί το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να υπάρξει αξιολόγηση των προτάσεων, ακόμα και αν οι προκηρύξεις δημοσιεύονταν. Ετσι προσπαθούν τώρα να δρομολογήσουν παράλληλα και τις δύο διαδικασίες, δηλαδή να παίξουν παράλληλη καθυστέρηση.

Από εβδομάδα σε εβδομάδα μετατίθεται το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει τις διατάξεις για την εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων, καθώς και την υποχρεωτική χρήση πλαστικού χρήματος, προκειμένου να διαμορφωθεί το αφορολόγητο όριο. Ο λόγος είναι ότι οι πιστωτές δεν έχουν ακόμη δώσει την έγκρισή τους για αυτά τα δύο ζητήματα.

Στο σχέδιο νόμου, που θα κατατεθεί, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, την ερχόμενη εβδομάδα, θα συμπεριληφθούν και οι διατάξεις για την παράταση της απόσυρσης αυτοκινήτων, με αναδρομική μάλιστα ισχύ. Η παράταση αυτή θα είναι η τελευταία, αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, και θα λήξει στις 20 Απριλίου 2016.

 

Πηγή:kathimerini.gr

RELATED ARTICLES