Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠεριβάλλονΚΕΠΑ: Εκδήλωση για τη διαχείριση αστικών απορριμμάτων

ΚΕΠΑ: Εκδήλωση για τη διαχείριση αστικών απορριμμάτων

kepaΕκδήλωση δικτύωσης με θέμα “Επιχειρηματικότητα και βιώσιμη ανάπτυξη στον τομέα της διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων” διοργανώνει το Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015, στις 16.00, στην αίθουσα συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Εγνατίας 156, Θεσσαλονίκη, 1ος όροφος).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του έργου “TRANSNATIONAL INITIATIVE FOR GUIDANCE OF GRADUATED AND ENTREPRENEURSHIP” (TRIGGER), το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας “Ελλάδα – Βουλγαρία 2007 – 2013” και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης και Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και δικτύωση με αντικείμενο την κομποστοποίησηανακύκλωση αστικώναπορριμμάτων, τα οφέλη, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες τόσο για την τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και για νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, επιδιώκοντας να αποτελέσει μία “γέφυρα σύζευξης” των νέων πτυχιούχων και των επιχειρήσεων έτσι ώστε να αποκομίσουν πρακτικά οφέλη και οι δύο πλευρές, προάγοντας επίσης ένα νέο μοντέλο αποτελεσματικότητας για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν o πρόεδρος του ΚΕΠΑ Θωμάς – Φωκίων Αλγιανάκογλου και ο πρόεδρος του ΣΒΕΕ, Αθανάσιος Σαββάκης ενώ έχουν επίσης προσκληθεί να χαιρετήσουν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ΙωάννηςΜπουτάρης και ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Θεοφάνης Παπάς.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η καθηγήτρια του ΕΜΠ Μαρία Μαλάμη θα αναπτύξει το θέμα της διαχείρισης βιοαποβλήτων σε επίπεδο Δήμου, παρουσιάζοντας το Ευρωπαϊκό έργο ATHENS – BIOWASTE το οποίο αποσκοπεί στην διαλογή και επεξεργασία βιοαποβλήτων για την παραγωγή κόμποστ υψηλής ποιότητας, ενώ ο Νικόλας Κουτσογιάννης, Δήμαρχος Νάουσας θα μιλήσει για την σύνδεση της κοινωνικής επιχειρηματικότητα και της αξιοποίησης απορριμμάτων ως ένα νέο μοντέλο αποτελεσματικότητας για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο Ηλίας Κεσίσογλου, περιβαλλοντολόγος, θα παρουσιάσει τις ευκαιρίες και προκλήσεις για νέες επιχειρηματικές δραστηριότητας με γνώμονα την ιδέα της περιβαλλοντικής διαχείρισης ενώ ο Ramon Plata, σύμβουλος σε θέματα βιολογικής επεξεργασίας οργανικών αποβλήτων, θα μας παρουσιάσει καλές αλλά και προς αποφυγήν πρακτικές-παραδείγματα διαχείρισης βιοαποβλήτων μέσω της κομποστοποίησης.

Την εκδήλωση θα κλείσει ο Ιωάννης Τσιτσόπουλος, υπεύθυνος δημοσιότητας και πληροφόρησης του ΚΕΠΑ αναλύοντας τον ρόλο που διαδραματίζει το ΚΕΠΑ στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής οικονομίας.

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Σπύρος Σκοτίδας, γενικός διευθυντής του ΚΕΠΑ.

Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη, ενώ η προεγγραφή για την παρακολούθηση της εκδήλωσης μπορεί να γίνει από ΕΔΩ.

Το έργο TRIGGER

Το έργο ΤRIGGER αφορά στην υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης δέσμης ενεργειών, οι οποίες θα έχουν σαν τελικό αποτέλεσμα την ένταξη στην αγορά εργασίας και την ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης 200 νέων αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε Ελλάδα και Βουλγαρία.

Το έργο στοχεύει πρωτίστως στην αξιοποίηση του πολύτιμου ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής των δύο χωρών στην αγορά εργασίας, μέσα από τη δικτύωση και τη συνεργασία μεταξύ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και της επιχειρηματικής κοινότητας, δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες για τους νέους και τις γυναίκες στην αγορά εργασίας.

 

emea.gr

RELATED ARTICLES