Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔόμησηΚτηματολόγιο: 55% των συναλλαγών πραγματοποιήθηκαν ψηφιακά από την πρώτη μέρα στη Θεσσαλονίκη

Κτηματολόγιο: 55% των συναλλαγών πραγματοποιήθηκαν ψηφιακά από την πρώτη μέρα στη Θεσσαλονίκη

Μέσω του ψηφιακού φακέλου μεταβίβασης που είναι διαθέσιμος από το akinita.gov.gr μπορούν να ολοκληρώνονται οι αγοραπωλησίες ακινήτων στο Κτηματολόγιο.

Σύμφωνα με τα στατιστικά μετά το πέρας της πρώτης μέρας, οι ψηφιακές πράξεις που ολοκληρώθηκαν στο Κτηματολόγιο Θεσσαλονίκης, ξεπέρασαν το ποσοστό του 55%.

Σε δηλώσεις του, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης ανέφερε ότι «καταργείται η διαδικασία πρόδηλου λάθους που αφορά στα φυσικά πρόσωπα για το Κτηματολόγιο αφού πλέον θα αντλούνται τα στοιχεία των προσώπων από το Μητρώο Πολιτών χωρίς οι πολίτες να προβούν σε κάποια ενέργεια».

Σχεδόν το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών πραγματοποιείται πλέον ψηφιακά μέσω του ktimatologio.gov.gr, μειώνοντας τη γραφειοκρατία και ελαχιστοποιώντας το χρόνο των συναλλαγών.

Όπως συμπλήρωσε «οι μεταβιβάσεις φυσικών προσώπων, οι αγοραπωλησίες γίνονται πλέον μέσω του akinita.gov.gr και να εκτελούνται σε μια εργάσιμη ημέρα. Και σχεδόν οι υπόλοιπες πράξεις εξυπηρετούνται ψηφιακά. Σε συνεχή συνεργασία με τους συλλόγους, βελτιώνουμε συνεχώς τις πλατφόρμες ώστε να είναι χρηστικές για επαγγελματίες και πολίτες. Ψηφιοποιείται επίσης το αρχείο της Θεσσαλονίκης και των υποθηκοφυλακείων, περίπου 40 εκατ. σελίδων, ώστε να ελαφρύνουμε την πρόσβαση των πολιτών και των επαγγελματιών».

sofokleous.gr

RELATED ARTICLES