Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚτηματολόγιοΚτηματολόγιο: Ένα έργο, πολλές πράξεις

Κτηματολόγιο: Ένα έργο, πολλές πράξεις

Έξι projects περιλαμβάνονται στα έργα αναβάθμισης των υπηρεσιών του Κτηματολογίου, συνολικού προϋπολογισμού 316 εκατ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο είναι προϋπολογισμού 242,4 εκατ. ευρώ, αφορά την ψηφιοποίηση των αρχείων των υποθηκοφυλακείων και έσπασε σε πέντε υπομελέτες. Το δεύτερο έργο για τη βελτίωση της επιχειρησιακής λειτουργίας του Κτηματολογίου αφορά την ίδρυση και σύσταση της νέας του δομής (περιφερειακά κτηματολογικά γραφεία και υποκαταστήματα αυτών), προϋπολογισμού 59,1 εκατ. ευρώ, έχει ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Όσο για τη μεταφορά των αρχείων των καταργούμενων υποθηκοφυλακείων σε εγκαταστάσεις οριστικής δομής, ένα έργο 7,8 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2026 και αφορά τη διαχείριση του χάρτινου αρχείου των υποθηκοφυλακείων, το οποίο περιλαμβάνει και συμβόλαια ιστορικής αξίας.

Στον επιχειρησιακό στόχο βελτιστοποίησης της επιχειρησιακής λειτουργίας του Κτηματολογίου περιλαμβάνονται και άλλα μικρότερα έργα, όπως ο ανασχηματισμός των κτηματολογικών γραφείων, προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ, που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το β’ εξάμηνο του 2025, η ανάπτυξη υπηρεσιών ηλεκτρονικών πληρωμών, κόστους περίπου 1 εκατ. ευρώ, και η εγκατάσταση συστήματος ERP για τη διαχείριση επιχειρησιακών πόρων (εντός του μήνα θα τεθεί σε διαβούλευση η σύμβαση), προϋπολογισμού 207,6 χιλιάδων ευρώ, καθώς και η ανανέωση των υποδομών και υπηρεσιών των κέντρων δεδομένων, κόστους περίπου 1 εκατ. ευρώ.

Η Αττική… σαρώνεται

Από τον πρώτο διαγωνισμό για την Αθήνα έχει ήδη προκύψει ανάδοχος και αναμένεται άμεσα να ξεκινήσει η σάρωση 22 εκατ. σελίδων, που περιλαμβάνουν τα βιβλία του Υποθηκοφυλακείου της Αθήνας, μαζί με άλλα αρχεία των υποθηκοφυλακείων της Αττικής, όπως του Πειραιά, της Καλλιθέας, των νησιών του Αργοσαρωνικού και της Γλυφάδας – Βούλας.

Σύντομα και όλη η χώρα

Αυτές τις μέρες κλήθηκαν και οι υπόλοιποι ανάδοχοι στους υπόλοιπους τέσσερις διαγωνισμούς να υπογράψουν τις συμφωνίες-πλαίσιο μέχρι τα τέλη Μαΐου και στη συνέχεια θα υπογραφούν οι εκτελεστικές συμβάσεις, έτσι ώστε να ξεκινήσει η μεγαλύτερη ψηφιοποίηση εγγράφων που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας, όλων των αρχείων των υποθηκοφυλακείων.

paron.gr

RELATED ARTICLES