Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔόμησηKτηματολόγιο: Σε ποιες περιοχές ξεκινά η Ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων

Kτηματολόγιο: Σε ποιες περιοχές ξεκινά η Ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο ενημερώνει όσες και όσους είναι κάτοχοι ακίνητης ιδιοκτησίας σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας πως η Ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων, ξεκίνησε στις 28 Ιουνίου 2023.
Η διαδικασία της Ανάρτησης πραγματοποιείται, πλήρως ψηφιακά, χωρίς την υποχρέωση του πολίτη για αυτοπρόσωπη παρουσία στο Γραφείο Κτηματογράφησης.
Οι ιδιοκτήτες, αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr, μπορούν να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν την καταγραφή της ιδιοκτησίας τους, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία.
Συγκεκριμένα θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν:
• Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας)
• Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα)
Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της Ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια. Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση διόρθωσης (μέχρι την αντίστοιχη ημερομηνία λήξης), ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο Γραφείο Κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.
Τα Προσωρινά Κτηματολογικά Διαγράμματα και οι Προσωρινοί Κτηματολογικοί Πίνακες θα αναρτηθούν στο Γραφείo Κτηματογράφησης και θα παραμείνουν αναρτημένα επί δύο (2) μήνες, με ημερομηνία έναρξης την 28η Ιουνίου 2023.
Όποιος έχει έννομο συμφέρον μπορεί μέσα σε προθεσμία δύο (2) μηνών από την ανωτέρω ημερομηνία να υποβάλει αίτηση διόρθωσης κτηματολογικών στοιχείων κατά των στοιχείων της Ανάρτησης ηλεκτρονικά μέσω των «Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών» του Ελληνικού Κτηματολογίου στο www.ktimatologio.gr, ή στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.
Για τους κατοίκους αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο η αντίστοιχη προθεσμία είναι τέσσερις (4) μήνες. Ειδικά, για την αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι την 13-06-2024. Μέχρι την ίδια ημερομηνία μπορούν να υποβάλλονται και εκπρόθεσμες δηλώσεις.
Από την έναρξη της Ανάρτησης τίθενται σε ισχύ οι διατυπώσεις του άρθρου 5 του Ν. 2308/1995 (που αφορούν στη σύνταξη συμβολαίων, στη συζήτηση ενώπιον δικαστηρίου και στην καταχώριση οποιασδήποτε πράξης στο Υποθηκοφυλακείο)
Αναλυτικός πίνακας περιοχών:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΛΕΙΑΣ
ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ – ΚΥΛΛΗΝΗΣ
Προκαποδιστριακοί ΟΤΑ:
Αετορράχης, Ανδραβίδας, Βάρδας (Βουπρασίου)*, Καπελέτου, Κάστρου, Κάτω Παναγίας, Κουρτεσίου, Κυλλήνης, Μελίσσης, Μυρσίνης, Νεαπόλεως, Νεοχωρίου Μυρτούντιων, Νησίου, Ξενίων (Καλυβακίων)*, Σταφιδοκάμπου, Στρουσίου
ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ – ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ
Όλοι οι προκαποδιστριακοί ΟΤΑ
ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ:
Όλοι οι προκαποδιστριακοί ΟΤΑ
ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ:
Όλοι οι προκαποδιστριακοί ΟΤΑ
ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ:
Προκαποδιστριακοί ΟΤΑ:
Αγίου Δημητρίου, Αγίου Ηλία Πηνηίων, Αγνάντων, Αγραπηδοχωρίου, Αμπελοκάμπου, Ανθώνος, Αρχαίας Ήλιδας (Ήλιδας), Αυγείου, Αυγής, Βελανιδίου, Βουλιαγμένης, Γερακίου, Δάφνης, Δαφνιωτίσσης, Δουναίικων, Εφύρας, Καλυβίων Ήλιδος, Κάμπου, Καρδαμά, Κέντρου, Κεραμιδιάς, Κρυονέρου, Λαγανά, Λάτα, Λουκά, Μαζαρακίου, Οινόης, Περιστερίου, Ροβιάτας, Ροδιάς, Σαβαλίων, Σιμοπούλου, Σκλίβας, Σωστίου, Χαβαρίου,
ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ:
Όλοι οι προκαποδιστριακοί ΟΤΑ
ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ:
Προκαποδιστριακοί ΟΤΑ:
Αγίας Άννης, Αγίου Ηλία Πύργου, Αγίου Ιωάννου, Αγίων Αποστόλων, Αγριδίου, Αλποχωρίου, Αλφειούσης, Αμπελώνος, Ανεμοχωρίου, Αρβανίτη, Βαρβασαίνης, Βουνάργου, Βροχίτσης, Βυτιναίικων, Γουμέρου, Γρανιτσαιίκων, Ελαιώνος, Επιταλίου, Καράτουλα, Καρυάς, Κατακόλου, Κατσαρού, Κλινδιάς, Κορακοχωρίου, Κορυφής, Κουτσοχέρας, Λανθίου, Λατζοΐου, Λεβεντοχωρίου, Μαγούλας, Μουζακίου, Μυρτέας, Ξυλοκέρας, Παλαιοβαρβασαίνης, Πεύκης, Πρασίνου, Σαλμώνης, Σκαφιδιάς, Σκουροχωρίου, Σοπίου, Φοναϊτίκων, Χαριάς, Χειμαδιού, Ωλένης
Γραφείο Κτηματογράφησης:
Ρήγα Φεραίου 113 (πάροδος FORUM), ΤΚ 27131, Πύργος Ηλείας
Ε-mail: [email protected] (μόνο για πληροφορίες)
Τηλέφωνο: 26211 21363 (για πληροφορίες και ραντεβού)
Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 08.00 – 16.00
και κάθε Τετάρτη 08.00 – 20.00
Γενικές Πληροφορίες:
Τηλ 210 6505600 – www.ktimatologio.gr
Καθημερινές: 8:30 – 15:30
RELATED ARTICLES