Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔόμησηKτηματολόγιο: Συγκρούσεις γειτόνων και αστοχίες οδηγούν σε παράταση στην Αχαϊα

Kτηματολόγιο: Συγκρούσεις γειτόνων και αστοχίες οδηγούν σε παράταση στην Αχαϊα

Προς άτυπη παράταση της προθεσμίας διόρθωσης των λαθών που διαπιστώθηκαν στην προανάρτηση της κτηματογράφησης των ακινήτων στους 5 Δήμους της Αχαΐας, οδηγείται η κοινοπραξία των τεχνικών γραφείων που έχει αναλάβει την σχετική μελέτη.

Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της Κτηματογράφησης στην Πάτρα, όπου έγινε αποτίμηση της κατάστασης μετά τις επισημάνσεις τις οποίες έκανε προ ημερών ο σύλλογος Αγρονόμων, Τοπογράφων Μηχανικών. Σύμφωνα με αυτές, παρατηρείται αστοχία αποτύπωσης, η οποία υπερβαίνει το 90% των φακέλων κτηματογράφησης που υποβλήθηκαν χειρόγραφα.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος εκπρόσωποι του Συλλόγου Αγρονόμων – Τοπογράφων, της ομάδας μελέτης της Κτηματογράφησης και του Εθνικού Κτηματολογίου.

Ο συντονιστής της Ομάδας Μελέτης Αχαΐας Κώστας Παπανικολάου, μίλησε στην «Πελοπόννησο» και είπε πως το κλίμα στη σύσκεψη ήταν πολύ καλό, υπήρξε διαπίστωση λαθών που οι ενδιαφερόμενοι πολίτες άργησαν να αντιληφθούν στην προανάρτηση και καθυστερημένα απευθύνθηκαν σε μηχανικούς. Τα περισσότερα λάθη κατ΄αυτόν, οφείλονται σε διαφορές μεταξύ του Εντύπου Ε9 της ΑΑΔΕ με τα στοιχεία που δηλώθηκαν από τους ιδιοκτήτες, τόσο στις εντός όσο και στις εκτός σχεδίου πόλεως περιοχές. Επίσης, διαπιστώθηκαν λάθη γεωεντοπισμού και παράλληλα συγκρούσεις δηλώσεων μεταξύ γειτόνων. Ο κ. Παπανικολάου τόνισε ότι στη διαδικασία της προανάρτησης δεν προβλέπεται παράταση, αλλά η κοινοπραξία των μελετητών θα έρθει σε συνεννόηση με τους συλλόγους μηχανικών της Αχαΐας, προκειμένου να εξεταστούν όλες οι περιπτώσεις λαθών οι οποίες μπορεί να υπερβαίνουν τις 1.000, προκειμένου να υπάρξει το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών Αχαΐας Σοφοκλής Χριστόπουλος, που – μέσω της «Π» – ζητούσε από το Ελληνικό Κτηματολόγιο την άμεση διακοπή της προανάρτησης και την επανεξέταση του συνόλου του μελετητικού αντικειμένου σε όλη την Αχαΐα, κάλεσε την μελετητική εταιρεία να δώσει τουλάχιστον παράταση μέχρι τα τέλη του χρόνου στη διαδικασία της προανάρτησης, ώστε να υπάρξει επαρκής χρόνος για διορθώσεις λαθών. «Δώσαμε μάχη για να πείσουμε τους υπευθύνους για την ανάγκη να δοθεί παράταση. Περιμένουμε την ανάδοχο κοινοπραξία και το Κτηματολόγιο να δούμε τι θα αποφασίσουν» ανέφερε στην «Π».

pelop.gr

RELATED ARTICLES