Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔόμησηMεταφορά συντελεστή δόμησης: "Κλειδοκράτορας" το ΤΕΕ

Mεταφορά συντελεστή δόμησης: “Κλειδοκράτορας” το ΤΕΕ

«Κλειδοκράτορας» της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «Ψηφιακή Τράπεζα Γης», του πληροφοριακού συστήματος για τη διαχείριση και αξιοποίηση των τίτλων μεταφοράς συντελεστή δόμησης, καθίσταται το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ). Με υπουργική απόφαση ανατέθηκε στο ΤΕΕ η ανάπτυξη και η λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος της «Ψηφιακής Τράπεζας Γης».

Τo Επιμελητήριο ως διαχειριστής θα πρέπει να προχωρήσει στη δημιουργία της ψηφιακής βάσης δεδομένων των ακινήτων προσφοράς και υποδοχής συντελεστή δόμησης και των συναφών τίτλων μεταφοράς συντελεστή δόμησης, στη δημιουργία εφαρμογής για τη διαβαθμισμένη πρόσβαση των χρηστών, στην ανάπτυξη εφαρμογής διαχείρισης και παρακολούθησης της ροής εργασιών, στην παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης των χρηστών του συστήματος, στην εξασφάλιση της καλής λειτουργίας των βάσεων δεδομένων και των εφαρμογών και στην παροχή υπηρεσιών συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης των συστημάτων.

Πρέπει να ξεκαθαριστεί πως η κυριότητα του πληροφοριακού συστήματος «Ψηφιακή Τράπεζα Γης» ανήκει στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο θα παρέχει στο ΤΕΕ κάθε διαθέσιμο στοιχείο για την ανάπτυξη του συστήματος και να συνεργάζεται επί σταθερής βάσεως για την ομαλή λειτουργία αυτού.

Γιατί η πλατφόρμα της «Ψηφιακής Τράπεζας Γης» είναι σημαντική; Διότι η επανενεργοποίηση της μεταφοράς συντελεστή δόμησης θα δώσει μια οριστική λύση για τα διατηρητέα κτίρια, τα αυθαίρετα με μεγάλες υπερβάσεις, τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς, αλλά και τα ακίνητα που έχουν δεσμευθεί για κοινωφελείς χρήσεις χωρίς να έχουν αποζημιωθεί οι ιδιοκτήτες τους.

newsbomb.gr

RELATED ARTICLES