Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαMηχανικούς, oικοδόμους και εργολάβους ζητά η Ιρλανδία

Mηχανικούς, oικοδόμους και εργολάβους ζητά η Ιρλανδία

Η Ιρλανδία αφήνει πίσω της την κρίση, όπως φαίνεται από την ανάκαμψη του κατασκευαστικού κλάδου. Οι προοπτικές στις κατασκευές πλέον είναι τόσο καλές που η ένωση κατασκευαστών της χώρας (CIF) κάνει λόγο για ελλείψεις προσωπικού στον κλάδο, τις οποίες προσπαθεί τώρα να καλύψει.

Είναι ενδεικτικό ότι η CIF θα χρειαστεί να βρει 112.000 εργαζομένους στις κατασκευές ώστε να γίνουν έργα συνολικής αξίας 17,8 δισ. ευρώ τα οποία έχουν προγραμματιστεί για το 2017. Οι εταιρείες πλέον προσπαθούν να προσελκύσουν ξανά πρώην εργαζομένους οι οποίοι είχαν εγκαταλείψει τη χώρα την περίοδο της κρίσης, καθώς αυξάνεται η ζήτηση για πολλές ειδικότητες στην κατασκευή οικιστικών και επαγγελματικών ακινήτων.

Σύμφωνα με την CIF, ο κλάδος των κατασκευών στην Ιρλανδία αναμένεται να αναπτυχθεί με 9% σε ετήσια βάση από τώρα μέχρι και το 2020. Μάλιστα οι προοπτικές για απασχόληση δεν αφορούν μόνο τα έργα των 17,8 δισ. ευρώ που έχουν προγραμματιστεί για το αμέσως επόμενο διάστημα. Επιπλέον έργα αναμένεται να λάβουν πράσινο φως από την αύξηση δαπανών της κυβέρνησης και της ζήτησης για κατοικίες που έχει αρχίσει σταδιακά να καταγράφεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Οι εταιρείες επίσης δεν προσπαθούν μόνο να προσελκύσουν εξειδικευμένους εργαζομένους του κλάδου, αλλά και να εκπαιδεύσουν νέους δελεάζοντάς τους με υποσχέσεις για δουλειά με προοπτικές. Στην προσπάθεια να προσελκύσει στελέχη του κατασκευαστικού κλάδου αλλά και νέους εργαζομένους, η ένωση κατασκευαστών της Ιρλανδίας καλεί όλους τους ενδιαφερομένους να επισκεφτούν στην ιστοσελίδα http://cifjobs.ie/.

Ηδη στο Δουβλίνο και σε άλλες πόλεις έχουν αρχίσει να κάνουν την παρουσία τους όλο και περισσότεροι μεγάλοι γερανοί που χρησιμοποιούνται από τον κατασκευαστικό κλάδο. Η ανάκαμψη των κατασκευών στην Ιρλανδία βοήθησε τη χώρα να σημειώσει ανάπτυξη κατά 4% το τρίτο τρίμηνο του 2016. Το 2007 ο κατασκευαστικός κλάδος συνεισέφερε κατά 23% την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Το κραχ που ακολούθησε έδειξε ότι το ποσοστό αυτό δεν μπορούσε να διατηρηθεί αφού υποχώρησε στο 8% περίπου.

cnn.gr

RELATED ARTICLES