Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΜελέτη αντιμετώπισης της διάβρωσης των ακτών στο Ναύπλιο

Μελέτη αντιμετώπισης της διάβρωσης των ακτών στο Ναύπλιο

waterΣε ένα  σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών του, προχώρησε ο  Δήμος Ναυπλιέων.

Στην τελευταία συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων, ενέκρινε την απευθείας ανάθεση μελέτης στην Αναπτυξιακή Ν. Αργολίδας Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α, με τίτλο: «Οριστική μελέτη αντιμετώπισης διάβρωσης ακτών Δ.Ε. Ασίνης».

Ως λύση προτάθηκε η κατασκευή βυθισμένων κυματοθραυστών σε απόσταση από την ακτή, αποτελούμενοι από φυσικούς ογκόλιθους και λιθορριπές και ο εμπλουτισμός των ακτών με αμμώδες υλικό.

Για την ακτή του Τολού προτείνεται η κατασκευή τεσσάρων βυθισμένων κυματοθραυστών, μήκους 150 μ. έκαστος και σε απόσταση 60 μ. μεταξύ τους, καθώς και η επαναπλήρωση της ακτής με αμμώδες υλικό σε μήκος 800 μ. περίπου και σε πλάτος περίπου 16 μ.

Για την ακτή του Δρεπάνου προτείνεται η κατασκευή δύο βυθισμένων κυματοθραυστών μήκους 170 μ. έκαστος και σε απόσταση 60 μ. μεταξύ τους.

Για την ακτή των Ιρίων προτείνεται η κατασκευή τεσσάρων βυθισμένων κυματοθραυστών μήκους 100 μ. έκαστος και σε απόσταση 70 μ. μεταξύ τους, καθώς και η επαναπλήρωση της ακτής με αμμώδες υλικό σε μήκος 600 μ. περίπου και σε πλάτος περίπου 16 μ.

Η μελέτη θα είναι συνολικού ύψους 55.350,00 € μαζί με τον ΦΠΑ και η καταβολή του ποσού αυτού θα γίνει σε δύο στάδια.

Πηγή: localit.gr

 

RELATED ARTICLES