Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΝέαΜελλοντικές ευφυείς πόλεις

Μελλοντικές ευφυείς πόλεις

Πρασινες ΠολειςΔιεπιστημονικό συνέδριο με τίτλο: «Μελλοντικές Ευφυείς Πόλεις»,(Future Intelligent Cities), διοργανώνει αύριο Πέμπτη 4 και μεθαύριο Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, στο Λονδίνο, το Βρετανικό Ινστιτούτο Μηχανικής και Τεχνολογίας.

Στόχος του συνεδρίου είναι, να  παρέχει μια πλατφόρμα  για την προώθηση της τεχνολογίας  και την ενσωμάτωσή της με τους τομείς της βιομηχανίας, για την ανάδειξη βιώσιμων πόλεων, με βελτιωμένη ποιότητα ζωής.

Ενόψει της επιστημονικής εκδήλωσης οι διοργανωτές σημειώνουν ανάμεσα σε άλλα ότι, « όπως και αν τις αποκαλέσετε- Έξυπνες Πόλεις, Πόλεις του Μέλλοντος, Ευφυείς Πόλεις ή Μελλοντικά Ευφυείς Πόλεις, ο στόχος παραμένει ο ίδιος, δηλαδή, η καλύτερη των νέων πληροφοριών και επικοινωνιών, για τη βελτίωση της ζωής στα αστικά περιβάλλοντα».

Μελλοντικές Ευφυείς ή Έξυπνες Πόλεις,  είναι αυτές που ενσωματώνουν τεχνολογίες, προσαρμοσμένες στους πολίτες τους  και ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους,προσθέτουν.

Το Ινστιτούτο Μηχανικής και Τεχνολογίας, σκοπεύει να ενθαρρύνει τη διατομεακή  προσέγγιση και συνεργασία, τεχνολόγων, ερευνητών, μηχανικών, εκπροσώπων τοπικών αρχών σε πέντε κύριους τομείς, αυτούς του Δομημένου Περιβάλλοντος, της Ενέργειας, των Μεταφορών, της Πληροφορικής & Επικοινωνιών και του Σχεδιασμού & Παραγωγής, μεγιστοποιώντας τα οφέλη για όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη.

Πληροφορίες: http://conferences.theiet.org/future-cities/index.cfm

 

Πηγή: localit.gr

RELATED ARTICLES