Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΜέτωπο για τα επαγγελματικά δικαιώματα των Διπλωματούχων Μηχανικών

Μέτωπο για τα επαγγελματικά δικαιώματα των Διπλωματούχων Μηχανικών

engineers5«Ολόκληρο το πλαίσιο των απαράδεκτων μνημονιακών ρυθμίσεων για την Άσκηση Επαγγέλματος του Μηχανικού, με το οποίο επιχειρήθηκε η απορρύθμιση του Επαγγέλματος στην χώρα μας και η αποσύνδεση με τον πενταετή και αδιάσπαστο κύκλο σπουδών, πρέπει να ακυρωθεί εντελώς και να ξεκινήσει η διαβούλευση σε νέα βάση με το ΤΕΕ και την ακαδημαϊκή κοινότητα», επεσήμανε ο Α αντιπρόεδρος του ΤΕΕ και εκτελών χρέη Προέδρου, Θεόδωρος Σεραφίδης, μιλώντας σε ειδική σύσκεψη που συγκάλεσε κατ΄ εξουσιοδότηση της Δ.Ε. του ΤΕΕ η Β Αντιπρόεδρος Αντωνία Μοροπούλου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα απορρύθμισης της Παιδείας και του Επαγγέλματος του Μηχανικού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν Πρόεδροι Επιστημονικών Συλλόγων Διπλωματούχων Μηχανικών, Κοσμήτορες Πολυτεχνικών Σχολών της χώρας, Πρόεδροι Τμημάτων των Πολυτεχνικών Σχολών, καθώς και μέλη των Επιστημονικών Επιτροπών Ειδικοτήτων του ΤΕΕ.

Ο Θ. Σεραφίδης τόνισε πως θεωρείται ικανοποιητική η βούληση που εξέφρασε ο Υπουργός Παιδείας για την αναθεώρηση του μνημονιακού πλαισίου και ειδικότερα, η πρωτοβουλία για την αναγνώριση ως επιπέδου Master των διπλωμάτων των αποφοίτων Πολυτεχνείων και Πολυτεχνικών Σχολών που δικαιώνει ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα του ΤΕΕ και κατατάσσει αυτόματα τους Έλληνες Μηχανικούς αποφοίτους των Πολυτεχνείων και Πολυτεχνικών Σχολών στο 7ο επίπεδο της 8-βάθμιας κλίμακας του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.

Και υπογράμμισε πως «το ΤΕΕ, όπως πάντα, θα συμμετέχει δραστήρια και ενεργά στον εθνικό διάλογο και θα γνωμοδοτεί ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της Πολιτείας αλλά και στον ευρωπαϊκό διάλογο αναδεικνύοντας τον κρίσιμο ρόλο των Ελλήνων Μηχανικών στην ανάπτυξη, στην παραγωγική ανασυγκρότηση και στην κοινωνική συνοχή».

 

Πηγή: tee.gr

RELATED ARTICLES