Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΜετρό Θεσσαλονίκης: Συνάντηση εργαζομένων με τον Χρήστο Σπίρτζη

Μετρό Θεσσαλονίκης: Συνάντηση εργαζομένων με τον Χρήστο Σπίρτζη

metro-thess-stefaniΧαμηλές μεν προσδοκίες αλλά και κάποια κινητικότητα στο θέμα του Μετρό Θεσσαλονίκης, καταγράφουν οι εργαζόμενοι που την Τρίτη 26 του μηνός, στη 1 το μεσημέρι, έχουν συνάντηση με τον αναπλ. υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, το γραφείο του στην Αθήνα.

Στη συνάντηση, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των δύο Σωματείων Εργαζομένων- στον τομέα της κατασκευής και στο τομέα της αρχαιολογικής έρευνας- όπως και εκπρόσωπος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, πιθανότατα ο πρόεδρος Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο υπουργός πρότεινε να οριστεί ως ημέρα συνάντησης η ερχόμενη Τρίτη καθώς πρόκειται πιθανότατα να προηγηθεί συνάντηση με εκπροσώπους της αναδόχου κοινοπραξίας και της Αττικό Μετρό ΑΕ.

Υπενθυμίζεται ότι έχει συμφωνηθεί η σύνθεση τριμερούς επιτροπής- υπουργείο, Αττικό Μετρό και ανάδοχος- που θα επιδιώξει την επίλυση των προβλημάτων που έχουν οδηγήσει το έργο του Μετρό σε αδιέξοδο.

Εν τω μεταξύ, όπως είναι φυσικό και επόμενο, οι εργαζόμενοι αγωνιούν και για τις δουλειές τους. Έχει ήδη γραφεί ότι οι 105 απασχολούμενοι στα αρχαιολογικά, θα δουλεύουν μία ημέρα την εβδομάδα, γυρνώντας σε εκ περιτροπής εργασία, ενώ ήδη έχουν μειωθεί οι εργαζόμενοι στη κατασκευή (απασχολούνταν από την ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική).

Σημειώνεται ότι τον Ιανουάριο και πριν αρχίσουν οι απολύσεις, απασχολούνταν στον κατασκευαστικό τομέα 249 άτομα και σήμερα έχουν μείνει μόλις 80, που απορροφήθηκαν από την κοινοπραξία. Αυτοί οι 80 εργάζονται στο εργοτάξιο του σταθμού «Πανεπιστήμιο» και απασχολούνται σε εργασίες για την ασφάλεια των εργοταξίων.

της Άννης Καρολίδου

Πηγή: voria.gr

RELATED ARTICLES