Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΝέαΜη κατοικήσιμα 22 σπίτια μετά από το σεισμό των 5,2 Ρίχτερ στην...

Μη κατοικήσιμα 22 σπίτια μετά από το σεισμό των 5,2 Ρίχτερ στην Ηλεία

seismografos

Αρκετές ζημιές και 22 σπίτια μη κατοικήσιμα άφησε πίσω του ο σεισμός των 5,2 ρίχτερ της Δευτέρας στην Ηλεία.

Ήδη πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι έλεγχοι για την καταγραφή των ζημιών, οι οποίοι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες. Έχουν καταγραφεί ζημιές σε σπίτια στις κοινότητες Φρίξα, Πλουτοχώρι, Διάσελα, Γρύλλος, Σκυλλουντία, Μακρύσια, Νέα Καλυβάκια, αλλά και στην πόλη της Κρέστενας και οι ζημιές αφορούν κυρίως σε τοιχοποιίες.

Όσον αφορά στην λειτουργία των σχολείων, θα παραμείνουν και σήμερα κλειστά για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, εξετάστηκαν συνολικά 40 κτίσματα σε Φρίξα, Κρέστενα και Καλλιθέα, εκ των οποίων κρίθηκαν 22 μη κατοικήσιμα. Αφού περάσει 45ωρο, θα διενεργηθεί δευτεροβάθμιος έλεγχος στα 22 κτίσματα για να αξιολογηθεί η καταλληλότητά τους.

Σύμφωνα με το patrisnews.com, η προϊσταμένη του ΤΑΠ Ηλείας, κυρία Πηνελόπη Μωϋσιάδου, μαζί με μία εκ των τριών αναπλ. προϊστ., Άννα Τσαντίλη, επισκέφθηκαν όλες τις περιοχές με τα υπό εξέταση κτίσματα (Φρίξα, Κρέστενα, Καλλιθέα) προκειμένου να καταγράψουν τις ζημιές στα σπίτια και να εξετάσουν την κατοικησιμότητά τους.

«Η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) του υπουργείου σε συνεργασία με το ΤΑΠ Ηλείας και ΤΑΣ Αχαΐας διενεργούν αυτοψία στα σεισμόπληκτα κτίρια για κριθεί κατά πόσο είναι κατοικήσιμα. Έγινε μια απογραφή από τη λίστα με τα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιά και σήμερα θα γίνουν εκτεταμένοι έλεγχοι, καθώς θα έρθουν 6 συνεργεία από την Πάτρα μαζί με την υπηρεσία του ΤΑΠ Ηλείας», επισήμανε στην εφ.«Πατρίς» η κυρία Μωϋσιάδου.

 

Πηγή:imerisia.gr

RELATED ARTICLES