Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔόμησηΜόνο ψηφιακά η υποβολή πράξεων στα Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα της Περιφέρειας...

Μόνο ψηφιακά η υποβολή πράξεων στα Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα της Περιφέρειας Αττικής

Μόνο ψηφιακά μέσω του ktimatologio.gov.gr θα πραγματοποιείται, από τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024, η ηλεκτρονική υποβολή εγγραπτέων πράξεων στα Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα του ΝΠΔΔ Ελληνικό Κτηματολόγιο στην Περιφέρεια Αττικής με αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου (273/13/28.02.2024 και 274/07.03.2024).

Η όλη διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής αφορά πράξεις που:

1)    Συντάσσονται από Συμβολαιογράφους και υποβάλλονται προς εγγραφή από τους ίδιους και από φυσικά και νομικά πρόσωπα, εξαιρουμένων των συμβολαιογραφικών πράξεων α) διανομής, β) ανταλλαγής, γ) τροποποιήσεων οριζοντίων και καθέτων ιδιοκτησιών που περιέχουν περισσότερα του ενός ΚΑΕΚ και δ) σύστασης οροφοκτησίας με πώληση.

2)    Συντάσσονται ή και διακινούνται από Δικηγόρους και αφορούν σε α) εξάλειψη εμπράγματων ασφαλειών και β) εγγραφή προσημείωσης.

Για φυσικά πρόσωπα που υποβάλλουν εγγραπτέα πράξη για κτηματογραφημένα ακίνητα συστήνουμε τη χρήση του ψηφιακού φακέλου μεταβίβασης ακινήτου από τον συμβολαιογράφο τους (https://akinita.gov.gr), μέσω του οποίου η διαδικασία νομικού ελέγχου ολοκληρώνεται σε μία εργάσιμη ημέρα.

Πληροφορίες δίνονται από Δευτέρα έως Παρασκευή στo τηλέφωνo 210-6505600  από 08:30 έως 15:30, στο 1015 και στον ιστότοπο www.ktimatologio.gr

RELATED ARTICLES