Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΜπαίνουν τα υδροπλάνα στη ζωή μας από το 2015

Μπαίνουν τα υδροπλάνα στη ζωή μας από το 2015

hydroplaneΗ Σάμος αλλά και η Κέρκυρα μπαίνουν στον “χάρτη” των ελληνικών υδατοδρομίων μετά την Σκύρο, την Σκόπελο, την Αλόνησο, την Τήνο και την Πάτμο.

 

Πρόσφατα ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας ΑΕ προχώρησε στη σύσταση εταιρείας διαχείρισης υδατοδρομίων με την επωνυμία «Υδατοδρόμια Βορείου Ιονίου ΕΠΕ» με την εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια», ενώ ως ανάδοχος επενδυτής στη Σάμο μετά από διαγωνισμό του Λιμενικού Ταμείου ορίστηκε η “Υδατοδρόμιο Σάμου ΙΚΕ” θυγατρική της Υδροπλάνα Ελλάδος ΑΕ.

Η ανάπτυξη των υδατοδρομίων στην Ελλάδα αποτελεί πρώτη προτεραιότητα τόσο για την ελληνική κυβέρνηση όσο και για τις τοπικές αρχές των περιοχών που εντάσσονται στο “χάρτη” καθώς όπως όπως αναφέρουν οι ίδιοι η πρωτοβουλία αυτή θα συμβάλει ουσιαστικά στην περαιτέρω ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης των περιοχών αυτών.

Παράλληλα, η ανάπτυξη ενός δικτύου υδατοδρομίων σε όλη τη χώρα θα δώσει ώθηση όχι μόνο στα τουριστικά επαγγέλματα αλλά θα δημιουργήσει και νέες θέσεις εργασίας και στον τομέα της Υγείας αφού θα μπορούν να εξυπηρετηθούν και ασθενείς για τη μεταφορά τους.

 

Πηγή: ered.gr

RELATED ARTICLES