Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΟ Δ. Βόλου επιμένει στον αποκλεισμό του ΤΕΕ από τα Δ.Σ. της...

Ο Δ. Βόλου επιμένει στον αποκλεισμό του ΤΕΕ από τα Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ

volosΣτα άκρα οδηγεί ο Δήμος Βόλου την κόντρα με το ΤΕΕ Μαγνησίας σχετικά με την εκπροσώπηση του φορέα στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ.

Όπως είναι γνωστό, παρότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας έκρινε παράνομη την αποπομπή του ΤΕΕ από τη ΔΕΥΑΜΒ, η διοίκηση της Επιχείρησης επέμεινε στον αποκλεισμό της Νάνσυς Καπούλα από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ., γεγονός για το οποίο η κ. Καπούλα κατέθεσε εξώδικο και επιπλέον έχει προειδοποιήσει, τόσο η ίδια όσο και η αντιπολίτευση, ότι θα προσβάλει τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα.

Σήμερα, η δημοτική αρχή Βόλου με μια αιφνιδιαστική κίνηση αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση. Το θέμα εισήχθη εκτός ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε να κατατεθεί προσφυγή στην Επιτροπή του Άρθρου 153 κατά της απόφασης του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με την οποία δικαιώθηκε το ΤΕΕ.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της εισήγησης, η απόφαση της Αποκεντρωμένης επί της προσφυγής του ΤΕΕ εκδόθηκε σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δυο μηνών από την ημερομηνία υποβολής, γεγονός που αντίκειται στο άρθρο 227 του Ν. 3852/2010, σύμφωνα με το οποίο «ο ελεγκτής νομιμότητας αποφαίνεται επί της προσφυγής, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δύο μηνών από την υποβολή της και αν παρέλθει η προθεσμία χωρίς να εκδοθεί η απόφαση, θεωρείται ότι η προσφυγή σιωπηρώς έχει απορριφθεί».

 

Πηγή: e-thessalia.gr

RELATED ARTICLES