Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΝέαΟι Αλυσιδωτές Αντιδράσεις στο πρώτο TEDx του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Οι Αλυσιδωτές Αντιδράσεις στο πρώτο TEDx του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

ΕΜΠ3Το πρώτο TEDx του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έρχεται στις 17/1/2015 στο Hub Events, με σκοπό να αποτελέσει την πρώτη δυναμική πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών σε ζητήματα που αφορούν στην επιχειρηματικότητα και την τεχνολογία.

Οι εννιά σχολές εφαρμοσμένων επιστημών του ΕΜΠ εκπαιδεύουν μηχανικούς με ευρύ και ποικιλόμορφο φάσμα γνώσεων που καλούνται να συνεργαστούν και να αντιδράσουν μεταξύ τους σαν χημικά στοιχεία μιας κοινής δεξαμενής. Από αυτήν την αλληλεπίδραση προκύπτουν μεγάλα επιτεύγματα και απεριόριστες δυνατότητες, τα οποία συνοψίζονται στο θέμα του πρώτου TEDxNTUA: Αλυσιδωτές Αντιδράσεις.

Το θέμα επικοινωνεί το στόχο του event, ο οποίος είναι να προκαλέσει μια εστία κοινωνικού προβληματισμού και δημιουργίας μέσα στο Πολυτεχνείο, δίνοντας πνοή στην ευρύτερη ακαδημαϊκή κοινότητα, και ενδυναμώνοντας ταυτόχρονα το δίκτυο των πανεπιστημιακών TEDx events.

Συστήνοντας το TEDxNTUA, οι διοργανωτές γοητευμένοι από τη νομοτέλεια της κίνησης ενός domino και την ευαίσθητη αλληλεξάρτηση μεταξύ μικρών δράσεων και μεγάλων επιτευγμάτων, που αυτό υποδεικνύει, επιδιώκουν να κοιτάξουν βαθιά τους τρόπους με τους οποίους η ατομική δημιουργικότητα αλλάζει τον κόσμο γύρω μας. Για εκείνους το άτομο μπορεί να πυροδοτήσει προοδευτικές αλλαγές σε ένα Ίδρυμα, σε όλη την κοινωνία. Για εκείνους η πρωτοβουλία προκαλεί Αλυσιδωτές Αντιδράσεις, ικανές να ανατρέψουν την πορεία του κόσμου.

Οι TEDx ομιλίες που θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό, θα είναι ιστορίες που ξεχωρίσουν, αλλάζουν τους κανόνες και κάνουν τη διαφορά.

Εκτός από τις ομιλίες που αποτελούν το κύριο συστατικό της μέρας, όσοι παρευρεθούν στο Hub Events θα απολαύσουν μια ολοκληρωμένη TED εμπειρία, συμμετέχοντας στα παράλληλα δρώμενα και αλληλεπιδρώντας με τους τους συνέδρους, τους ομιλητές και όσους συμβάλουν στη διοργάνωση του TEDxNTUA.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το TEDxNTUA 2015, τους ομιλητές και τα παράλληλα δρώμενα που διοργανώνονται στα πλαίσια του συνεδρίου, επισκεφτείτε: www.facebook.com/tedxntua

In.gr

RELATED ARTICLES