Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΟι Διπλωματούχοι Μηχανολόγοι - Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί φεύγουν στο εξωτερικό

Οι Διπλωματούχοι Μηχανολόγοι – Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί φεύγουν στο εξωτερικό

engΈνας στους δύο φεύγουν με αφορμή το μεταπτυχιακό και δεν γυρνούν πίσω λόγω της υψηλής ανεργίας

Σε τραγική οικονομική κατάσταση βρίσκονται στον 5ο χρόνο της οικονομικής κρίσης οι διπλωματούχοι μηχανολόγοι – ηλεκτρολόγοι μηχανικοί Μαγνησίας, ειδικά οι νεοεισερχόμενοι στον κλάδο.

Σύμφωνα με το Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Μαγνησίας, ένας στους δύο νέους απόφοιτους της Σχολής φεύγουν στο εξωτερικό, κυρίως στην Αγγλία, την Ολλανδία και τη Γερμανία, για μεταπτυχιακές σπουδές και δεν επιστρέφουν πίσω.

Η ανεργία στον κλάδο, όπως είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Αλπάκης, βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι παλαιότεροι στον κλάδο ειδικά σε θέματα ασφαλιστικών εισφορών και φορολόγησης.

Το κυριότερο, όμως, πρόβλημα, είπε ο ίδιος, είναι ότι παρουσιάζεται το φαινόμενο καινούργιοι μηχανικοί να εργάζονται σε εταιρείες με δελτίο παροχής υπηρεσιών και πρώτο μισθό 600 ευρώ όταν ο μισθός του Α’ μηχανικού, σύμφωνα με τη σύμβαση, είναι 1.500 ευρώ.

Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι παλιότεροι μηχανολόγοι – ηλεκτρολόγοι στον κλάδο, είπε ο ίδιος τονίζοντας ότι σε μεγάλο ποσοστό δεν μπορούν να καλύψουν τις ασφαλιστικές εισφορές.

Ο κ. Αλπάκης απεύθυνε ευρύ κάλεσμα για συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 23 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ στο ΤΕΕ Μαγνησίας.

Ειδικά για τους νέους μηχανικοί είπε πως θα πρέπει να εγγραφούν στο Σύλλογο (δεν υπάρχει συνδρομή) ώστε να ενημερώνονται για τα ζητήματα που απασχολούν τον τεχνικό κόσμο.

Ο Σύλλογος μετράει περί τα 450 μέλη όμως ενεργά συμμετέχουν μόνο τα 300, γεγονός που προβληματίζει.

Η Γενική Συνέλευση θα κάνει τον απολογισμό πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου, τον απολογισμό των ετών 2012-2014, ενώ θα προκηρύξει εκλογές πιθανότητα για τις 3 Μάιου. Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 την ίδια ώρα και στον ίδιο τόπο. Εάν και πάλι δεν σημειωθεί απαρτία, η τρίτη και τελικά γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015.Σημειώνεται ότι όσοι διπλωματούχοι Ηλεκτρολόγοι – Μηχανολόγοι της Μαγνησίας δεν είναι μέλη του Συλλόγου και θέλουν να εγγραφούν, μπορούν να επικοινωνήσουν με το σύλλογο στο τηλ. 6947776143 (Γ. Αλπάκης) ή να προσέλθουν στα γραφεία (Κτήριο ΤΕΕ, Βόλος)τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 από 20:00 έως 22:00 και να φέρουν αντίγραφο του διπλώματός τους.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

taxydromos.gr

RELATED ARTICLES