Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΟι μηχανικοί του δημοσίου καταγγέλλουν την κατάργηση του 6 ‰ από τα...

Οι μηχανικοί του δημοσίου καταγγέλλουν την κατάργηση του 6 ‰ από τα δημόσια έργα που πήγαινε υπέρ τους

ergas

Την κατάργηση του πόρου 6 ‰ από τα δημόσια έργα που πήγαινε υπέρ των μηχανικών του δημοσίου, καταγγέλλει η Ένωση Μηχανικών Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών Αν. Κρήτης (ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΚ), κατηγορώντας την κυβέρνηση για αυταρχισμό.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

“Ο πόρος 6‰ θεσπίστηκε βάσει του Ν. 2166/93 επί των πάσης φύσεως Δημοσίων Έργων υπέρ των Διπλωματούχων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων, προκειμένου να αναγνωριστεί ο καταλυτικός ρόλος αλλά και η αυξημένη ευθύνη εφ όρου ζωής των μηχανικών του Δημοσίου στα αναπτυξιακά έργα. Δυστυχώς το Νοέμβριο του 2011 με το Ν. 4024/2011 “ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο” η τότε κυβέρνηση σταμάτησε την απόδοσή του διότι τον θεώρησε “επίδομα”, πράγμα απαράδεκτο. Η σημερινή κυβέρνηση, με την. παρ. 6α του άρθρου 2 του ψηφισθέντος νόμου της Ν.4393/16, καταργεί τον πόρο 6‰.

Το ΔΣ της ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΚ με αγανάκτηση καταγγέλλει αυτήν την κρατική αυθαιρεσία και τον ακραίο αυταρχισμό της κυβέρνησης και απαιτεί την αποκατάσταση της δικαιοσύνης με την επαναφορά άμεσα του πόρου του 6‰ ο οποίος άλλωστε δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, και την απόδοσή στους δικαιούχους των ποσών που έχουν κρατηθεί από το Νοέμβριο του 2011 μέχρι σήμερα.

Παράλληλα υπενθυμίζουμε ότι πάγιο αίτημα της ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΚ παραμένει η αντιμετώπιση του θέματος των αμοιβών του δημοσίου με ορθολογικό τρόπο, ώστε να αναγνωριστεί η ιδιαιτερότητα τόσο του επιπέδου μόρφωσης, όσο και του επιπέδου των ευθυνών κάθε επαγγελματικής ομάδας των δημοσίων υπαλλήλων. Ειδικότερα για τους μηχανικούς του δημοσίου δεν μπορεί να αγνοηθούν οι πενταετείς σπουδές τους, οι αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, η διαρκής επιστημονική και νομοθετική ενημέρωση, η εφ όρου ζωής ευθύνη της υπογραφής τους και ο πρωταρχικός τους ρόλος στην ανάπτυξη της χώρας”.

 

candianews.gr

RELATED ARTICLES