Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΟι μηχανικοί ζητούν απόσυρση της πρότασης της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και...

Οι μηχανικοί ζητούν απόσυρση της πρότασης της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και αποσύρονται από το διάλογο σε αυτό πλαίσιο

eng11

Η Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, η λεγόμενη «βουλή των μηχανικών», σε έκτακτη ειδική συνεδρίαση για το Ασφαλιστικό αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ:

• να ζητήσει την απόσυρση της πρότασης της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.

Παράλληλα αποφάσισε:

• την απόσυρση από το διάλογο πάνω σε αυτό το πλαίσιο κυβερνητικής πρότασης.

Αυτή η συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ χαρακτηρίζεται ιστορική καθώς είναι εξαιρετικά σπάνιο να λαμβάνεται ομόφωνη απόφαση από τη «βουλή των μηχανικών» για οποιοδήποτε θέμα. Η Αντιπροσωπεία αποτελείται από 200 αντιπροσώπους από όλη τη χώρα που αναδεικνύονται από τις κάλπες των 110.000 εγγεγραμμένων μηχανικών μελών του ΤΕΕ και η έκτακτη ειδική συνεδρίαση για το ασφαλιστικό πραγματοποιήθηκε με αυξημένη απαρτία.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι στην ομόφωνη απόφαση συμφώνησαν εκπρόσωποι από όλες τις παρατάξεις της Αντιπροσωπείας, δηλαδή από συνδικαλιστικούς χώρους που εκτείνονται σε όλο το ιδεολογικό φάσμα, από την Αριστερά μέχρι τη Δεξιά. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε εκτεταμένη και αναλυτική συζήτηση για το περιεχόμενο και τις συνέπειες της πρότασης της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κατάλογος των ομιλητών ξεπέρασε τους τριάντα από όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις του ΤΕΕ. Παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις και τις επιμέρους θέσεις και απόψεις, όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν στην ιστορική ομόφωνη απόφαση της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ κατά της πρότασης της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.

 

Πηγή:tee.gr

RELATED ARTICLES