Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΝέαΟμάδα εργασίας για τους οικισμούς του τέως ΟΕΚ

Ομάδα εργασίας για τους οικισμούς του τέως ΟΕΚ

OEK

Ομάδα εργασίας για τους οικισμούς του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας συγκροτήθηκε στο υπουργείο Εργασίας, με απόφαση του υπουργού Γ. Κατρούγκαλου.

Στόχος του υπουργείου είναι να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς οι διαδικασίες έκδοσης οριστικών παραχωρητηρίων στους περίπου 160 οικισμούς του τέως ΟΕΚ που εκκρεμούν από το 1998 και μετά και αφορούν περίπου 120.000 δικαιούχους, καθώς και να προσδιορισθεί ο τρόπος καθορισμού της χρεούμενης αξίας ανά τετραγωνικό μέτρο κατοικίας, ώστε οι κατοικίες να αποδοθούν στους δικαιούχους σε κόστος που να ανταποκρίνεται στις σημερινές δύσκολες συνθήκες.

Ειδικότερα, έργο της Ομάδας Εργασίας, που αποτελείται από στελέχη του υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ, είναι:

  • Η μετά από μελέτη υποβολή πρότασης τροποποίησης του υφιστάμενου νομικού πλαισίου, περί του τρόπου καθορισμού της χρεούμενης αξίας ανά τετραγωνικό μέτρο κατοικίας στους οικισμού του τέως ΟΕΚ για τους οποίους δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης οριστικού παραχωρητηρίου.
  • Η καταγραφή, διερεύνηση, μελέτη και υποβολή προτάσεων επίλυσης των λοιπών προβλημάτων που εμποδίζουν την έκδοση οριστικών παραχωρητηρίων σε περαιωμένους οικισμούς τέως ΟΕΚ.

 

Πηγή:naftemporiki.gr

RELATED ARTICLES