Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΝέαΠαίρνει €1,8 εκατ. η Κρήτη για το οδικό δίκτυο

Παίρνει €1,8 εκατ. η Κρήτη για το οδικό δίκτυο

CRETE
Τη διάθεση πίστωσης ύψους €1,8 εκατ. για επείγουσες εργασίες συντήρησης στο εθνικό οδικό δίκτυο ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας Κρήτης που συνεδρίασε υπό την προεδρία της αντιπεριφερειάρχου Ρεθύμνου Μαρίας Λιονή.

Το έργο που αναμένεται να βελτιώσει την οδική ασφάλεια στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης προβλέπει την πλήρη διαγράμμιση σε 350 χιλιόμετρα της εθνικής οδού και στις 4 Περιφερειακές Ενότητες του νησιού, ενώ θα αντικατασταθούν και θα συμπληρωθούν πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες.

Εν τω μεταξύ οι ξενοδόχοι του νησιού αντιδρούν για τις καθυστερήσεις σε έργα πνοής για το νησί όπως το αεροδρόμιο των Χανίων. Οι αντιδράσεις για το αεροδρόμιο είναι προφανείς με δεδομένο ότι το πτητικό πρόγραμμα των ξένων εταιρειών αρχίζει από το Μάρτιο,

Σε σχετική ανακοίνωση που έστειλε η Ενωση Ξενοδόχων Χανίων προς την κα. Ελενα Κουντουρά και τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Σταθάκη επισημαίνεται ότι έπειτα από επίσκεψη μελών του ΔΣ στο εργοτάξιο διαπιστώθηκε πως «οι εργασίες προχωρούν με ανησυχητικά αργούς ρυθμούς».

Οι ξενοδόχοι στην επιστολή τους τονίζουν ότι «έχουν ήδη αρχίσει να δραστηριοποιούνται κάποιες εταιρείες με πτήσεις από τον μήνα Φεβρουάριο, ενώ παράλληλα από τις 17 Μαρτίου αρχίζει να ανεβαίνει το πτητικό πρόγραμμα τόσο των εταιρειών κανονικών πτήσεων όσο και των εταιριών charter.
Είναι απολύτως βέβαιο ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μέσα σε 3-4 εβδομάδες, θα έχουμε συνωστισμό, καθυστερήσεις και ένταση τόσο στις αφίξεις όσο και στις αναχωρήσεις, δεδομένου ότι ο ελεύθερος χώρος και στις δύο περιπτώσεις θα είναι πολύ μικρός για τον όγκο των επιβατών που θα έχουμε από τις 17 Μαρτίου και μετά», σημειώνουν οι ξενοδόχοι, προσθέτοντας πως «δεν χρειάζεται να αναφέρουμε την κατάσταση που θα βρίσκεται το αεροδρόμιο, αν δεν έχουν τελειώσει τα έργα μετά τις 17 Απριλίου».
Πηγή: ered.gr
RELATED ARTICLES