Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέα«Πάνω από 60% των μηχανικών αδυνατούν να καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές»

«Πάνω από 60% των μηχανικών αδυνατούν να καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές»

engineers«Οι μισοί από τους μηχανικούς αδυνατούν να καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές, ενώ στους ελεύθερους επαγγελματίες το ποσοστό αυτό είναι πάνω από 60%».

Την επισήμανση αυτή κάνει, μεταξύ άλλων, σε επιστολή του προς το υπουργείο Εργασίας, ο Σύλλογος Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Τριφυλίας, διαμαρτυρόμενος για την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο «έκρινε ότι σε συνθήκες δραματικής μείωσης και μηδενισμού του εισοδήματος των μηχανικών, ορθώς επιβλήθηκαν οι υπέρογκες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές».

Και προσθέτει:

«Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη δραματική μείωση και το μηδενισμό της επαγγελματικής μας δραστηριότητας που βιώνουν τα μέλη μας μηχανικοί της Τριφυλίας, με σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις για εμάς και τις οικογένειές μας, υψώνουμε τη φωνή μας, όσο μπορούμε ακόμη, για να πούμε ότι δεν πάει άλλο» σημειώνει στην επιστολή του ο σύλλογος, τονίζοντας πως «επιπλέον, εκτός από την αύξηση των εισφορών που θα γίνει από εδώ και πέρα, βάσει της ανωτέρω απόφασης, ζητείται και η αναδρομική καταβολή των εισφορών μας για τα 8 προηγούμενα εξάμηνα».

Ο σύλλογος στην επιστολή του, που απευθύνεται επίσης στους βουλευτές της Μεσσηνίας, καθώς και στη διοίκηση του παραρτήματος Πελοποννήσου του ΤΕΕ, περιγράφει την απελπιστική, όπως αναφέρει, κατάσταση στην περιοχή της Τριφυλίας:

«Οι συνάδελφοι μηχανικοί είναι υποαπασχολούμενοι ή άνεργοι. Κάποιοι έχουν κλείσει τα γραφεία τους ή έχουν αναστείλει τη δραστηριότητά τους, ενώ κάποιοι έφυγαν για το εξωτερικό. Το αντικείμενο απασχόλησης για τους μηχανικούς είναι δυσεύρετο αυτή την εποχή. Κατά συνέπεια, οι λιγοστοί οι οποίοι έχουν αντικείμενο, αναγκάζονται να εργάζονται για εξευτελιστικά πλέον ποσά. Ακόμα όμως και να υπάρχει αντικείμενο, η αγορά είναι πλέον σε τέτοιο πρωτοφανές σημείο ύφεσης και υπερφορολόγησης, που ακόμα και η πλήρης απασχόληση αποφέρει ποσά που είναι οριακά επαρκή για την επιβίωση ενός μηχανικού και της οικογένειάς του».

eleftheriaonline.gr

RELATED ARTICLES