Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΠαρέμβαση για τα επαγγελματικά δικαιώματα των Μηχανικών

Παρέμβαση για τα επαγγελματικά δικαιώματα των Μηχανικών

tee

Το ΤΕΕ σε συνεργασία με τους Πρυτάνεις των Πολυτεχνείων και τους Κοσμήτορες των Πολυτεχνικών Σχολών, τους Επιστημονικούς Τεχνικούς Συλλόγους και τις Επιτροπές Επιστημονικού Έργου του ΤΕΕ ετοιμάζει ολοκληρωμένη παρέμβαση για τα επαγγελματικά δικαιώματα των Μηχανικών, στην κατεύθυνση της άμεσης και ριζικής αναθεώρησης του σχετικού νόμου 4254/2014.  Στο μεταξύ ο Προεδρεύων της Διοικούσας Επιτροπής  του ΤΕΕ, Α΄ Αντιπρόεδρος Θ.Σεραφίδης, παραβρέθηκε την Πέμπτη 2 Απριλίου και ώρα 12.30 στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, τη λεγόμενη «Επιτροπή Κυριτσάκη», η οποία επρόκειτο να ασχοληθεί με τον καθορισμό ρυθμίσεων για την εξάσκηση του επαγγέλματος του Πολιτικού Μηχανικού, Αρχιτέκτονα και Τοπογράφου.  Άσκησε παρέμβαση, ζητώντας  την αναστολή λειτουργίας της Επιτροπής, σύμφωνα με την απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής  του ΤΕΕ, στο πλαίσιο της αναγκαίας άμεσης αναθεώρησης του νόμου 4254/2014, ο οποίος  ρυθμίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα των Μηχανικών.

Μετά την παρέμβαση του Θ. Σεραφίδη αποφασίστηκε η αναβολή της σχετικής συνεδρίασης. Στο μεταξύ με βάση νεότερη απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ, που ελήφθη την περασμένη Τετάρτη επαναβεβαιώθηκαν οι πάγιες αποφάσεις του ΤΕΕ για τα επαγγελματικά δικαιώματα των Μηχανικών και έγινε ήδη σχετική παρέμβαση, με επιστολή του ΤΕΕ προς τα συναρμόδια Υπουργεία.

Το ΤΕΕ προσέρχεται στο διάλογο με τα αρμόδια Υπουργεία στη βάση της υπ’αριθμ Γ202/Σ25/2014 απόφασης της ΔΕ ΤΕΕ για τα «επαγγελματικά δικαιώματα των Μηχανικών», προκειμένου να αντιμετωπίσει την απορρύθμιση της Παιδείας και του επαγγέλματος του Μηχανικού, ώστε να διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον.

tee.gr

RELATED ARTICLES