Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔόμησηΠαρέμβαση ΤΕΕ Δωδεκανήσου για την διακοπή υποστήριξης νησιών της Επαρχίας Καλύμνου από...

Παρέμβαση ΤΕΕ Δωδεκανήσου για την διακοπή υποστήριξης νησιών της Επαρχίας Καλύμνου από την Υπ. Δόμησης

teedwdlogo

Παρέμβαση του ΤΕΕ Δωδεκανήσου για το γεγονός ότι μετά από έγγραφο του Δημάρχου Καλύμνου η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου δεν εξυπηρετεί πλέον τα νησιά Πάτμο, Αστυπάλαια, Λειψοί , Αγαθονήσι με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οξύτατα προβλήματα στα νησιά αυτά.

ΠΡΟΣ: 1. Δήμαρχο Καλυμνίων
κ. Ιωάννη Γαλουζή

Θέμα: «Διοικητική υποστήριξη νησιών Επαρχίας Καλύμνου από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Καλυμνίων»

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Πρόσφατα, με έγγραφο σας Αρ. Πρωτ. 3807/2-3-2016, ενημερώσατε τους Δήμους Πάτμου, Λειψών, Αστυπάλαιας και Αγαθονησίου ότι κατόπιν γνωμοδότησης του νομικού συμβούλου του Δήμου Καλυμνίων και δεδομένης της υποστελέχωσης της Υπηρεσίας Δόμησης σε τεχνικό προσωπικό, «μέχρι νεοτέρας δεν θα ικανοποιείται κανένα ζήτημα των νησιών της Επαρχίας». Η απόφαση αυτή θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την παύση κάθε οικοδομικής δραστηριότητας στους ανωτέρω Δήμους με σημαντικές επιπτώσεις για τη ζωή των κατοίκων και την επιχειρηματικότητα των νησιών.

Επίσης, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το πεδίο εφαρμογής του εγγράφου δεν αφορά μόνο στην έκδοση νέων οικοδομικών αδειών ή άλλων νέων διοικητικών πράξεων, όπως θα ανέμενε κανείς, αλλά αφορά και σε όσες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οξύτατα προβλήματα στα εν εξελίξει έργα π.χ. αδυναμία ηλεκτροδότησης κατασκευών στις οποίες έχουν αποπερατωθεί οι οικοδομικές εργασίες.

Ευελπιστούμε ότι η απόφαση αυτή αποτελεί μια συμβολική πράξη για την ευαισθητοποίηση-ενεργοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και θα έχει ολιγοήμερη εφαρμογή.

Σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για τον τόπο μας, πιστεύουμε ότι είναι περισσότερο απαραίτητο από ποτέ οι αποφάσεις να λαμβάνονται σε πλαίσιο συνεργασίας και αλληλεγγύης των τοπικών κοινωνιών με γνώμονα το κοινό συμφέρον. Για τους προαναφερόμενους λόγους θεωρούμε επιβεβλημένο να συνεχιστεί απρόσκοπτα η Διοικητική Υποστήριξη των Δήμων της Επαρχίας Καλύμνου από την υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Καλυμνίων και να προγραμματιστεί άμεσα συνάντηση στην Κάλυμνο προκειμένου να εξετασθούν από κοινού πιθανές λύσεις.

Το ΤΕΕ Δωδεκανήσου, αναγνωρίζοντας το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης του Δήμου σας, προτίθεται στο μέτρο των δυνατοτήτων του, να συνδράμει, τόσο το Δήμο Καλυμνίων, όσο και τους υπόλοιπους Δήμους στην πρόσληψη μόνιμου τεχνικού προσωπικού. Άλλωστε, αποτελεί πεποίθησή μας ότι η επάρκεια σε στελέχωση από μηχανικούς στην τοπική αυτοδιοίκηση, μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο, για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας.

Με εκτίμηση

Για το ΤΕΕ Δωδεκανήσου

Ο Πρόεδρος

Ιάκωβος Γρύλλης

 

Για τη Μόνιμη Επιτροπή Καλύμνου

Ο Πρόεδρος

Γιάννης Τσικούρης

Πηγή:dimokratiki.gr

RELATED ARTICLES