Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΝέαΠαρέμβαση ΤΕΕ για το ασφαλιστικό

Παρέμβαση ΤΕΕ για το ασφαλιστικό

tsmedeΤις επόμενες ημέρες ετοιμάζεται η δημοσίευση των αναλογιστικών μελετών των επικουρικών ταμείων, από τα αποτελέσματα των οποίων θα εξαρτηθεί εάν θα υπάρξουν και νέες περικοπές σης επικουρικές συντάξεις από τις αρχές του 2015.

Το TEE ζητά το ταμείο της κύριας ασφάλισης των μηχανικών αλλά και το επικουρικό να παραμείνουν αυτοδιαχειριζόμενα για να σωθούν.

Το υπουργείο Εργασίας αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και δεν αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες μειώσεις, μετά τις πρόσφατες περικοπές, που έγιναν μόλις τον περασμένο Ιούλιο.

Σημειώνεται ότι ήδη τέθηκε σε εφαρμογή για 9 επικουρικά ταμεία, μεταξύ των οποίων και το ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, η «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος».

Επίσης, κάθε τρεις μήνες θα πρέπει να γίνονται αναλογιστικές μελέτες και να ελέγχεται η οικονομική τους κατάσταση.

Με δήλωση του στη «Ναυτεμπορική», ο πρόεδρος του TEE Χρήστος Σπίρτζης, αφού χαρακτηρίζει «αποτυχημένη την πολιτική της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό», τονίζει ότι το «ΤΕΕ ζητά το ταμείοτης κύριας ασφάλισης των μηχανικών αλλά και το επικουρικό να παραμείνουν αυτόδιαχειριζόμενα για να σωθούν από την ανεπάρκεια της κυβερνητικής πολιτικής».

 

tee.gr

RELATED ARTICLES