Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΠέντε αναπλάσεις κατά της υποβάθμισης του Λεκανοπεδίου

Πέντε αναπλάσεις κατά της υποβάθμισης του Λεκανοπεδίου

athens (1)

Πέντε μητροπολιτικές παρεμβάσεις με έμφαση στις πολεοδομικές αναπλάσεις, τη διασύνδεση περιοχών -με στόχο να σπάσει η απομόνωση του ενός δήμου από τον άλλο- και την ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας, τη χρήση δηλαδή όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς, σχεδίασαν μελετητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) προκειμένου να μπει ένα τέλος στην υποβάθμιση του Λεκανοπεδίου.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, η μελέτη παραδόθηκε ήδη στην Περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με τους μελετητές, σήμερα έχει ξεπεραστεί η λογική των μεμονωμένων επεμβάσεων σε κάθε δήμο ξεχωριστά. Αλλωστε στο Λεκανοπέδιο υπάρχουν 40 δήμοι. Όπως λένε, το μέλλον βασίζεται πλέον στις ολοκληρωμένες σχεδιαστικά και κοινωνικοοικονομικά παρεμβάσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από κοινοτικά κονδύλια.

Οι παρεμβάσεις αφορούν: αναπλάσεις στον Κεραμεικό και μετατροπή του σε δυτική πύλη της Αθήνας, πολεοδομικές επεμβάσεις στις αστικές πύλες του Πειραιά (και στον άξονα της Πειραιώς), ανάπλαση των περιοχών εκατέρωθεν του Σταθμού Λαρίσης, της Ιεράς Οδού (στο ύψος του Ελαιώνα), καθώς και τη δημιουργία πλατείας στο σημείο συνάντησης του Ιλισού με τις γραμμές του Ηλεκτρικού και τη Χαμοστέρνας, όπου ενώνονται οι Δήμοι Ταύρου, Καλλιθέας και Αθηναίων.

 

news.in.gr

RELATED ARTICLES