Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔόμησηΠιστοποιητικά δόμησης με ένα «κλικ» από το δήμο Χανίων

Πιστοποιητικά δόμησης με ένα «κλικ» από το δήμο Χανίων

chania

Την δυνατότητα με ένα «κλικ» στον υπολογιστή τους να αποκτούν αντίγραφα οικοδομικών αδειών έχουν πλέον οι πολίτες στα Χανιά καθώς ξεκινούν από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Χανίων οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες εξυπηρέτησης του κοινού.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα η πρώτη υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη από τις 16 Μαΐου 2016 και αφορά την παραλαβή ηλεκτρονικών αιτήσεων για αντίγραφα οικοδομικών αδειών, ενώ σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκονται πολλές νέες υπηρεσίες απομακρυσμένης εξυπηρέτησης για πολίτες.

Οι ενδιαφερόμενοι για να μπορούν να έχουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες θα πρέπει πρώτα να έχουν εγγραφεί στον δικτυακό τόπο του Δήμου Χανίων, www.chania.gr, και να έχουν ταυτοποιηθεί, προσκομίζοντας σε οποιαδήποτε Δημοτική Eνότητα ή στην Υπηρεσία Δήμησης Χανίων, αποδεικτικό Α.Φ.Μ. και αντίγραφο ταυτότητας.

Τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν για να λαμβάνουν τις υπηρεσίες όσοι επιθυμούν βρίσκονται αναλυτικά στο portal www.chania.gr του Δήμου. Ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας του Δήμου Χανίων, Γεώργιος Φραγγεδάκης, με αφορμή τις νέες υπηρεσίες σε δήλωση του επισημαίνει:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση σε λίγες ημέρες να θέτουμε σε εφαρμογή το σχέδιό μας για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση του κοινού. Η πρώτη υπηρεσία, που τίθεται σε εφαρμογή είναι αυτή της ηλεκτρονικής παραλαβής αιτήσεων αντιγράφων αδειών, οι οποίες κυμαίνονται ετησίως στις 2.500.

Γίνονται εύκολα αντιληπτά τα πολλαπλά οφέλη από αυτή την προσπάθεια τόσο για το εξυπηρετούμενο κοινό, όσο και για την Υπηρεσία και το περιβάλλον, αφού πετυχαίνουμε εξοικονόμηση πόρων, χρόνου και δυνάμεων. Με αυτούς τους άξονες λειτουργούμε καθημερινά σε συνεργασία με το Τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου Χανίων, τους Μηχανικούς, το Τ.Ε.Ε. και τους πολίτες, ενώ σύντομα θα μπορούμε να ανακοινώσουμε και νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Καλούμε, λοιπόν, τους πολίτες και τους μηχανικούς να συμβάλλουν σ’ αυτή τη δυναμική προσπάθεια, ακολουθώντας τις προτεινόμενες οδηγίες της Υπηρεσίας μας».

 

Πηγή: ered.gr

RELATED ARTICLES