Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚτηματολόγιοΠιστοποιητικά Νatura

Πιστοποιητικά Νatura

Το ν.π.δ.δ. Ελληνικό Κτηματολόγιο αξιοποιώντας τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών, δημιούργησε νέα πλατφόρμα για την ανάρτηση των ορίων του εθνικού καταλόγου των προστατευόμενων περιοχών του ευρωπαικού οικολογικού δικτύου «Νatura2000» επί των ενιαίων χαρτογραφικών υποβάθρων του στο διαδίκτυο, σε εφαρμογή της παρ. 7 του άρθρου 9 του ν. 3937/2011 (ΦΕΚ 60Α) ως ισχύει. Με τον τρόπο αυτό, όλοι, πολίτες και φορείς, έχουν πλέον άμεση πρόσβαση στη γεωγραφική θέση και στα όρια των προστατευόμενων περιοχών του δικτύου «Νatura2000», σε εθνικό επίπεδο, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Πανόραμα Natura 2000.

Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα υποβολής αίτησης και έκδοσης ψηφιακού πιστοποιητικού, σε εφαρμογή της παρ. 8 του άρθρου 9 του ν. 3937/2011 (ΦΕΚ 60Α) ως ισχύει, με το οποίο βεβαιώνεται η εντός/εκτός ορίων μιας προστατευόμενης περιοχής θέση μιας συγκεκριμένης έκτασης ενδιαφέροντος ή γεωτεμαχίου με ΚΑΕΚ λειτουργούντος κτηματολογίου.

Με τη χρήση των εργαλείων της διαδικτυακής πλατφόρμας, μπορείτε εύκολα, απλά και γρήγορα να περιηγηθείτε στον γεωγραφικό χώρο, να εντοπίστε είτε την προστατευόμενη περιοχή που σας ενδιαφέρει είτε την έκταση ενδιαφέροντός σας, να την οριοθετείστε και να πληροφορηθείτε εάν αυτή εμπίπτει εντός ή εκτός μιας προστατευόμενης περιοχής.

Μπορείτε να αναζητήσετε την έκταση που σας ενδιαφέρει με τους εξής τρόπους:

  • Πληκτρολογώντας το ΚΑΕΚ Λειτουργούντος Κτηματολογίου, εφόσον έχει περαιωθεί η κτηματογράφηση στη συγκεκριμένη περιοχή,
  • Πληκτρολογώντας τις γεωγραφικές συντεταγμένες σε Ε.Γ.Σ.Α. ’87 της έκτασης που σας ενδιαφέρει, ή
  • Υποβάλλοντας ηλεκτρονικώς τα όρια της έκτασης ενδιαφέροντος υπό μορφή αρχείου ASCII, gml, ή DXF (κλειστή πολυγωνική δομή) ή σύμφωνα με το πρότυπο «shapefile» πολυγωνικής μορφής, με γεωαναφορά στο Ελληνικό Γεωδαιτικό Σύστημα Αναφοράς.

Για να υποβάλετε ηλεκτρονικά την αίτησή σας θα χρειαστείτε το όνομα χρήστη και τον κωδικό ασφαλείας σας στο taxisnet (user name, password).

Εάν επιθυμείτε την λήψη του αρχείου των ορίων των προστατευόμενων περιοχών του δικτύου «Natura2000», πατήστε εδώ: Λήψη

EIΣΟΔΟΣ

RELATED ARTICLES