Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕνέργειαΠρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη» – Ερωτήσεις & Απαντήσεις από τον ΣΕΦ

Πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη» – Ερωτήσεις & Απαντήσεις από τον ΣΕΦ

Ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών δημοσίευσε έναν πρακτικό οδηγό για το πρόγραμμα επιδοτήσεων «Φωτοβολταϊκά στη στέγη».

Όπως υπενθυμίζει ο ΣΕΦ, το Πρόγραμμα στοχεύει στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών αυτοκατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας σε συνδυασμό με συστήματα ηλεκτρικών συσσωρευτών (μπαταρίες), τα οποία συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας, στην επιδίωξη το κτιριακό απόθεμα να πλησιάσει το 2050 προδιαγραφές σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας, καθώς και σε χαμηλότερο κόστος διαβίωσης.

Το Πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη», επιχορηγεί τα νοικοκυριά για την εγκατάσταση Φ/Β συστημάτων με σύστημα αποθήκευσης και τους αγρότες για την εγκατάσταση Φ/Β συστημάτων με ή χωρίς σύστημα αποθήκευσης για αυτοκατανάλωση με εφαρμογή ενεργειακού συμψηφισμού.

Δικαίωμα συμμετοχής στο εν λόγω Πρόγραμμα έχουν φυσικά πρόσωπα (νοικοκυριά) και αγρότες (επαγγελματίες αγρότες ή αγρότες ειδικού καθεστώτος) που κατά τη χρονική στιγμή της αίτησης στο Πρόγραμμα έχουν συνάψει σχετική Σύμβαση Σύνδεσης για το Φωτοβολταϊκό σταθμό και το σύστημα αποθήκευσης (εφόσον υφίσταται) με τον ΔΕΔΔΗΕ.

Δείτε τον οδηγό ΕΔΩ.

RELATED ARTICLES