Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΠρογραμματική σύμβαση Δ. Ηρακελιου και ΙΤΕ για την προστασία του παραλιακού μετώπου

Προγραμματική σύμβαση Δ. Ηρακελιου και ΙΤΕ για την προστασία του παραλιακού μετώπου

IRAKLEIONΗ συνεργασία του δήμου Ηρακλείου και του ΙΤΕ για την προστασία των Ενετικών Τειχών και των παραλιακών περιοχών επισημοποιήθηκε με την υπογραφή σχετικής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του δημάρχου της πόλης Β. Λαμπρινου και του αντιπροέδρου του ΙΤΕ και διευθυντή του Ινστιτούτου Υπολογιστικών Μαθηματικών,  Βασίλη Δουγαλή.

Η προγραμματική προβλέπει την εκπόνηση μελέτης η οποία θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί σ’ ένα χρόνο, και στοχεύει στην προστασία των Ενετικών Τειχών και των παραλιακών περιοχών από το φρούριο του Κούλε μέχρι το Παγκρήτιο Στάδιο.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου στις δηλώσεις του τόνισε ότι πρόκειται για μια σημαντική μελέτη η οποία θα καταγράψει τον κυματισμό στην περιοχή, το βάθος και τη μορφολογία του βυθού και θα βοηθήσει σημαντικά στην προστασία των Τειχών και του παραλιακού μετώπου.

Ο αντιπρόεδρος του ΙΤΕ, εξέφρασε τη χαρά του για τη συνεργασία του δήμου Ηρακλείου με το ΙΤΕ, που επεκτείνεται και σε άλλους τομείς, σημειώνοντας ότι το Ινστιτούτο Υπολογιστικών Μαθηματικών και ειδικά το εργαστήριο Παράκτιας Έρευνας, θα προχωρήσει στην εκπόνηση της μελέτης στην οποία πέρα από τα στοιχεία που θα συλλεχθούν,  θα προτείνονται και τεκμηριωμένες λύσεις.

Ο διευθυντής του Εργαστηρίου, Νίκος Καμπάνης είπε ότι θα γίνουν προσομοιώσεις, με βάση τον κυματισμό και θα προταθούν συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της διάβρωσης, ενώ επισήμανε ότι η μελέτη θα προβλέπει και τη δημιουργία μικρών παραλιών σε κάποια σημεία του παραλιακού μετώπου, όπου το καλοκαίρι θα μπορούν να κάνουν το μπάνιο τους οι Ηρακλειώτες.

 

 

Πηγή: localit.gr

RELATED ARTICLES